Казанлъшка гробница и Рилският манастир украсяват най-новата пощенска марка на

...
Казанлъшка гробница и Рилският манастир украсяват най-новата пощенска марка на
Коментари Харесай

Казанлъшката гробница и Рилският манастир украсяват пощенска марка, посветена на туризма

Казанлъшка гробница и Рилският манастир украсяват най-новата пощенска марка на тематика „ 2017 Международна година на устойчивия туризъм за развиване ". Печатът за валидиране на изданието бе подложен от заместник-министъра на превоза, осведомителните технологии и известията Димитър Геновски и министъра на туризма Николина Ангелкова.

„ Човек може да обиколи света с разглеждането на една сбирка от пощенски марки. Прекрасното издание пред нас обаче, има друга цел - да покаже благосъстоянието на българската история от Античността и Средновековието и да притегли хора от целия свят да видят образците на нашата просвета и архитектура ", сподели по време на церемонията заместник-министър Димитър Геновски. По думите му, художникът - Татяна Узунова, е изобразила на марката едни от най-разпознаваемите знаци на българската история.

Заместник-министърът напомни, че тематиката за туризма навлиза в българското маркоиздаване още в средата на 20 век. Той изрази разбиране, че най-новата пощенска марка, ще обиколи сбирките на филателистите по света и ще украсява писмата, които изпращаме до нашите родственици и другари в чужбина. „ Това е отлично ентусиазъм за доста хора да включат България в своите пътувания ", сподели в умозаключение заместник-министър Димитър Геновски.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР