Казанлък. В навечерието на 140-та годишнина от Шипченската епопея в

...
Казанлък. В навечерието на 140-та годишнина от Шипченската епопея в
Коментари Харесай

Стара Загора: Във връзка с 140-ата годишнина от Шипченската епопея в Художествената галерия в Казанлък бе открита фотодокументална изложба

Казанлък. В навечерието на 140-та годишнина от Шипченската епопея в Художествената изложба в Казанлък бе открита фотодокументалната галерия „ Шипченската епопея през погледа на участника в Българското опълчение Стефан Кисов “, съобщи сътрудник на Радио „ Фокус “. Сред формалните посетители на събитието бяха регионалният шеф Гергана Микова, зам.-кметът на община Казанлък Даниела Коева, проф. Петко Петков от Великотърновския университет, народни представители, жители.
Изложбата е първото събитие в програмата за националните празнувания на годишнината от епопеята, чиято кулминационна точка е на 25 и 26 август на връх Шипка.
Изложбата показва войната и епичните боеве за Шипка през погледа на командира на 3-та рота от 3-та опълченска тайфа Стефан Кисов с фрагменти от книгата му „ Българското опълчение в Освободителната Руско-турска война 1877-1878 “. В нея са показани и ордени, медали, истински документи, фотоси и движимости на опълченци, взели участие в защитата на Шипка. За първи път е показана пушка „ Шаспо “, която е била на въоръжение в Българското опълчение.
Славяна ГАЙДАРОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР