Казанлък. Конкурси, премиери на книги, концерти, театрални постановки, изложби и

...
Казанлък. Конкурси, премиери на книги, концерти, театрални постановки, изложби и
Коментари Харесай

Стара Загора: Чудомирови празници 2018 в Казанлък ще преминат с множество театрални постановки, изложби, конкурси и премиери на книги

Казанлък. Конкурси, министър председатели на книги, концерти, театрални постановки, изложения и креативен работилници с друга устременост са част от събитията в програмата на Чудомирови празници 2018 в Казанлък, които ще бъдат открити по традиция на 25 март – рождения ден на Димитър Чорбаджийски - Чудомир, и ще продължат до 1 април, сподели за Радио „ Фокус “ шефът на Литературно-художествен музей „ Чудомир “ Добрина Матова. Освен тях уредниците плануват и нови начинания. Сред тях са концерт и галерия под наслов „ Завръщане “ с присъединяване на студенти от висшите образователни заведения по изкуствата, родом от Казанлък.
Националното ученическо четене, чието начало бе сложено през 2018 година, в което взеха присъединяване 93 учебни заведения от цялата страна и три учебни заведения от чужбина, през 2018 година ще бъде ориентирано към българските неделни учебни заведения, отвън рамките на страната.
За следващата научна конференция, която ще се организира на 30 март ще бъде публикуван и вторият алманах с научни отчети от участниците в нея.
„ В програмата на „ Комедийният шлагер на сезона “ в Чудомирови празници 2018 година са включени спектакли, които не са показвани до този миг и ще зарадват казанлъчани “, сподели шефът на Общински спектакъл „ Любомир Кабакчиев “ Димитър Кабаков, който е и уредник на театралния фестивал. Най-голям интерес, съгласно Кабаков, за публиката ще съставлява премиерният театър на Театър 199, чиято премиера бе последните дни на 2017 година, моноспектакълът на Захари Бахаров „ Чамкория “ по романа на Милен Русков с режисьор Явор Гърдев. Във фестивала ще взе участие със собствен театър и Театър „ Любомир Кабакчиев “, с който ще бъдат открити и празниците - „ Аферата с мъртвите души “ по Гогол. Другите два спектакъла, които ще бъдат играни пред казанлъшка аудитория са на два провинциални театъра. Единият е спектакълът на Теди Москов в Русенския спектакъл – „ Редки тъпанари “, с присъединяване на Мая Новоселска и други артисти, с които работи режисьорът. Комедията е направена от Теди Москов по част от сюжети на някои негови обичани италиански филми. За феновете на Николай Урумов в Казанлък, които са значително, е спектакълът на Плевенския спектакъл „ Женитба “ на Гогол. Този театър също е нов и не е представян пред казанлъшка аудитория. „ Нашата огромна френска женитба “ на спектакъл „ Бонини “ с присъединяване на Асен Блатечки, Герасим Георгиев – Геро и други ще бъде показан в границите на тазгодишните Чудомирови празници.
В Казанлък ще бъде игран спектакълът на Великотърновския музикален спектакъл - опретата „ Графиня Марица “. „ Вълшебникът от Оз “ на Държавен куклен спектакъл Стара Загора ще бъде също част от театралния плакат на Чудомирови празници 2018 година
Славяна ГАЙДАРОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР