Казанлък. 115-те Празници направиха Казанлък столица на розите, с избора

...
Казанлък. 115-те Празници направиха Казанлък столица на розите, с избора
Коментари Харесай

Кметът на Казанлък Галина Стоянова: Нека предадем на нашите деца традицията на Розовата долина, защото те ще продължат да пишат историята на Празника на розата

Казанлък. 115-те Празници направиха Казанлък столица на розите, с избора на своята 50-та кралица Роза Михаела Хаджиева. Това сподели в приветствието през жителите и гостите на града кметът Галина Стоянова при откриването на Празничното шествие на Празник на розата-2018, съобщи сътрудник на Радио „ Фокус “ . Стоянова сподели още, че Казанлък през днешния ден е международна столица и на лютиерството, с Деветия Международен фестивал за модерно лютиерство на името на Антонио Страдивари.
„ Казанлък е столица на културата и самопризнание на гения на казанлъшките жители. Още двама казанлъчани са удостоени със званието „ Почетен жител “ – проф. Теньо Попминчев и хореографът Христо Стоянов “, сподели още кметът Стоянова. В словото си тя обърна внимание на това, че на шествието участват представители на побратимените на Казанлък градове от три континента. Галина Стоянова благодари на казанлъчани за мощния дух, който носят и ги прикани: “Нека дружно да запазим културата, традициите и обичаите на тази красива Долина и дано ги предадем на нашите наследници, тъй като те ще продължат да пишат историята на Празника на розата “.
Сред формалните посетители на Празничното шествие бяха ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева, министърът на туризма Николина Ангелкова и министърът за Българското председателство на Съвета на Европейския съюз Лиляна Павлова.
В шествието под надпис „ Мъдростта на розата “ взеха присъединяване сформира и читалищни обединения от община Казанлък и гостуващи групи от страната.
Славяна ГАЙДАРОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР