Казахстанският принцип за непризнаване на квазидържави се отнася и за

...
Казахстанският принцип за непризнаване на квазидържави се отнася и за
Коментари Харесай

Токаев: Казахстан няма да признае ДНР и ЛНР

Казахстанският принцип за непризнаване на квазидържави се отнася и за Донецката и Луганската национални републики (ДНР и ЛНР) , съобщи казахстанският президент Касим-Жомарт Токаев.

" Съвременното интернационално право - това е Уставът на Организация на обединените нации - само че двата съществени правилото, заложени в него, са влезнали в несъгласие един с различен в днешно време : териториалната целокупност на страните и правото на нация на самоопределяне. Основателите на Организация на обединените нации явно не са взели поради този миг и може би съзнателно са създали компромис с двата правилото, които в този момент си опонират ", съобщи Токаев, говорейки на пленарната сесия на Петербургския интернационален стопански конгрес.
 Путин: Русия бе принудена да работи в Украйна Обновена
Путин: Русия бе принудена да работи в Украйна

Русия не заплашва никого с нуклеарни оръжия

Президентът на Казахстан означи: " Разбира се, до момента в който те си опонират, има недоразумения: едни споделят, че териториалната целокупност е свято разбиране, свещена категория, а други споделят, че всички нации в една страна са своя лична страна и могат да се отделят от нея по свое предпочитание.

" Но като цяло се счита, че в случай че правото на нация на самоопределяне се реализираше в реалност по целия свят, на Земята щеше да има повече от 500 или 600 страни вместо 193-те страни, които в този момент са част от Организация на обединените нации. Разбира се, това ще бъде безпорядък ", продължи казахстанският президент.

" Поради тази причина няма да признаем нито Тайван, нито Косово, нито Южна Осетия, нито Абхазия. И по всяка възможност този принцип ще бъде прибавен към квазидържавните територии, каквито съгласно нас са Луганск и Донецк. Т ова е прям отговор на вашия прям въпрос ", акцентира Токаев.
 Европейска комисия дава на Украйна и Молдова статут на кандидат-членки на Европейски Съюз
Европейска комисия дава на Украйна и Молдова статут на кандидат-членки на Европейски Съюз

Грузия обаче би трябвало да извърши избрани условия

На 21 февруари съветският президент Владимир Путин. На 24 февруари той разгласи. В отговор Западът наложи и стартира да оказва помощ на Украйна с финансови средства и оръжия.
 ISW: Западът ще поддържа Украйна до края на войната
ISW: Западът ще поддържа Украйна до края на войната

Няма да се вършат отстъпки пред Русия

На 28 февруари започнаха договарянията сред представители на Русия и Украйна, само че все още те са на практика замразени.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР