Казахстанецът Йерназ Мусабек осъществи успешно една от най-редките техники за

...
Казахстанецът Йерназ Мусабек осъществи успешно една от най-редките техники за
Коментари Харесай

Боец от Световното по ММА спечели с една от най-редките техники


Казахстанецът Йерназ Мусабек реализира сполучливо една от най-редките техники за събмишън в ММА и завоюва по зрелищен метод борбата си на Световното състезание за дилетанти, провеждащо се в столицата на Бахрейн, Манама.

Мусабек заключи съперника си в гогоплата и съумя да се класира на полуфиналите в категория “муха”, а това в действителност е техника, която доста рядко феновете могат да видят в осмоъгълника. Дори от UFC разпространиха клипа и показаха своето удивление от приложената хватка.

GOGOPLATA!

One of the rarest submission moves used in MMA, Kazakhstan's Yernaz Mussabek locked in a gogoplata to defeat Mansur Magomedov and move on to the Flyweight semi-finals. #MMAWorlds2019 pic.twitter.com/r5sCoAiwjU
— IMMAF - WMMAA (@IMMAFed) November 13, 2019
Гогоплата е вид душене с крайник, а изпълняващият я войник е на земята (на гърба си), а противникът му е в неговия гард. Обикновено изпълняващият техниката войник залъгва, че ще пробва кимура, а вместо това с десния си крайник обгръща рамото и слага глезена си под брадичката на противника. След това с две ръце придърпва главата надолу, с цел да реализира душенето.

В клипа се вижда по какъв начин Мусабек се нуждаеше от много време, с цел да стигне до събмишъна, а съперникът му въобще не се съобщи, като просто загуби схващане.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР