Казахстан евакуира населени места, разположени в непосредствена близост до военно

...
Казахстан евакуира населени места, разположени в непосредствена близост до военно
Коментари Харесай

Поне 60 души са ранени при експлозия в складове с експлозиви в Казахстан

Казахстан изтегля обитаеми места, ситуирани в непосредствена непосредственост до военно оборудване в южната си провинция Жамбил, откакто регионът беше разтресен от поредност от мощни детонации, при които бяха ранени минимум 60 души, оповестиха управляващите в страната.

Взривовете са последвали пожар в оборудването, където са били съхранявани експлозиви с инженерно предопределение, сподели заместник-министърът на защитата Руслан Шпекбаев. Отделно са затворени авто път и железопътна линия, преминаващи през региона.

60 души са приети в болница с разнообразни пострадвания от гърмежите, заяви държавното управление на провинцията и добави, че пожарът към момента не е сподавен.

Президентът Касим-Жомарт Токаев съобщи в поредност от туитове, че най-малко 30 от ранените са военнослужещи или спасители и случаят се проверява.

Видеоклипове, оповестени онлайн, демонстрират, че детонацията е станала близо до основен път, свързващ провинциалния център Тараз с Алмати, бизнес центъра и най-големия град на страната.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР