Казахме Не на ГЕРБ, защото това говорихме преди изборите. След

...
Казахме Не на ГЕРБ, защото това говорихме преди изборите. След
Коментари Харесай

Кирил Петков: Ще гласуваме за по важни теми за страната, независимо кой ги предлага, но няма да подкрепим правителство на ГЕРБ

" Казахме " Не " на ГЕРБ, тъй като това говорихме преди изборите. След тях обещанията би трябвало да се съблюдават. Това би било най-голямата неистина към половин милион души. Няма да се случи - не в този момент, а в никакъв случай. ГЕРБ имат лукса да имат съпротива с ясни цели, предвидими сме. Представете си, в случай че ГЕРБ ни бяха споделили какви са техните 16 целта. Ще ги подкрепим, в случай че ги предложат.  Ние ще бъдем една кардинална и градивна съпротива. ГЕРБ би трябвало да знаят, че ще кажем " да " за еврозоната, минималната работна заплата, повдигане на пенсиите, повишение на прага на Данък добавена стойност за дребните компании, да вземем за пример, само че ще следим за разходвам на всеки лев ", съобщи пред бТВ някогашният министър председател и съпредседател на Политическа партия Кирил Петков.

" Политическа партия ще гласоподава " за " по значими тематики за страната, без значение кой ги предлага, само че няма да подкрепим държавно управление на ГЕРБ, нито ще влезем в коалиция в хората на Борисов. Но депутатите на Политическа партия ще поддържат всяко деяние на нов кабинет, в случай че дава отговор на препоръчаните от нас 16 политики. Това не са тематични обединения, ние сме предвидими, ще поддържане политиките, които са приоритет за нас ", удостовери той.

Петков и някогашният президент Росен Плевнелиев са разговаряли по телефона по отношение на предлагането на Бойко Борисов за сформиране на кабинет.

" Чухме се два пъти по телефона. Нямам подозрение, че желанията на президента Плевнелиев са откровени, само че той е медиатор, не той взима решенията ", сподели Петков и прикани да се постави завършек на медиаторите в политиката.

" Разговорите ще се водят в Народното събрание ", съобщи още Петков.

Според него изгубените на изборите 167 хиляди гласа се дължат на сложния живот на хората.

" Главната причина е поради проблемите, които заляха и България, и Европа и животът стана по-труден. Не сме разочаровани от гласоподавателите си. Осъзнахме, че на доста фамилии животът е станал по-труден поради инфлацията, високите цени на газа и неща, които нямам доверие, че са дело на нашето държавно управление. Разбирам ги. Видяхме, че изборната интензивност падна в допълнение. Мафията не ни победи ", разяснява Петков.

От " Продължаваме промяната " са позволили неточности и най-голямата съгласно Петков е обединението с " троянския кон " " ИТН ". Другата - че всяка партия си имала свое министерство, отговорността падала върху мандатоносителя, а контролът се губил.

" Склонни сме да гледаме напред, само че не сме склонни да се хващаме на театрални закононарушения ", разяснява Петков изявлението на Борисов: " Всички сме правили неточности, само че в нашата вяра има и амнистия. “
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР