Мъж, който позира за селфита, докато пилотира „крехка“ малка лодка през Ламанша, е вкаран в затвора

...
Каза говорител на Министерството на вътрешните работи. Абдурабу пое опасно
Коментари Харесай

Каза говорител на Министерството на вътрешните работи. „Абдурабу пое опасно претъпкана малка лодка, пълна с 50 мигранти, по време на опит да достигнат незаконно до Обединеното кралство през юли 2022 г.

„Той направи снимки на себе си, докато го правеше, запазвайки изображения в телефона си, които по-късно ще бъдат използвани като доказателство от отдела за криминални и финансови разследвания (CFI) на Министерството на вътрешните работи.

Говорителят добави, че изображенията са направени „мигове преди гумената лодка да бъде заловена от граничните сили“ и показват Абдурабу „позиращ с ръка на румпела, докато насочваше лодката към Обединеното кралство".

Министърът на имиграцията Робърт Джерик каза: „Този ​​пилот нагло се опита да пренебрегне нашите закони и с право беше изправен пред правосъдието...< /p>Изображение: Лодката беше заловена от служители на граничните сили

„Излагането на животи на риск чрез прекарване на мъже, жени и деца през Ламанша в крехки лодки няма да бъде толерирано и ние ще продължим да работим безмилостно, за да спрем тези напълно ненужни пропускателни пунктове и гарантира, че отговорните ще бъдат поставени зад решетките."

Прочетете повече:
Правителството не изключва използването на електронно маркиране за контрол на мигрантите
Мъжът, който е живял на Bibby Stockholm, казва, че е "тясно" и „клаустрофобия“

Щракнете, за да се абонирате за Sky News Daily, където и да получавате своите подкасти

Говорителят на вътрешното министерство каза, че телефонът на 25-годишния младеж е бил иззет, след като е бил арестуван, когато той пристигна в Обединеното кралство.

„Разследващите екипи откриха съобщения на телефона му за опита му да достигне нелегално Обединеното кралство, заедно с колекцията от селфита, направени, докато той управляваше лодката, излагайки десетки животи на опасност, “ каза говорителят.

„Едно селфи показва обвиняемия, облечен с жълта качулка и бейзболна шапка, усмихнат, докато седи на кърмата на лодката опасно близо до водолинията.“

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР