Кайри Ървинг бе отстранен безсрочно и най-малко за пет мача

...
Кайри Ървинг бе отстранен безсрочно и най-малко за пет мача
Коментари Харесай

Бруклин наказа сурово Кайри Ървинг

Кайри Ървинг бе отхвърлен безсрочно и минимум за пет мача от Бруклин Нетс, откакто звездата от Националната баскетболна асоциаиция (НБА) отхвърли да се извини за обществено утвърждение на книга и филм, разпространяващи антисемитизъм.

Ървинг приказва пред медиите в Съединени американски щати за първи път от събота насам, когато разгласява в обществените мрежи противоречивото мнение. То бе жигосано от десетки хиляди, в това число от притежателя на тима Джо Цай и комисионера Адам Силвър.

В сряда Ървинг и Нетс подариха по 500 хиляди $ на организации, борещи се с дискриминирането.

" В последните дни опитахме неведнъж да приказваме с Кайри Ървинг и да опитаме да разберем думите и дейностите му към обявата за този филм, който съдържа притеснително количество антисемитизъм и ненавист ", пишат Нетс.

" Днес той получи късмет да се извини и сме шокирани, че не го употребява, че не отхвърли обществено да има антисемитски убеждения и че не осъзнава вредата от случилото се.

" За нас е в действителност притеснително, че той имаше опция да обясни обстановката, само че не го направи. Тези дейности не дават отговор на полезностите на нашата организация и считаме, че държанието му е нездравословно за екипа. В разследване на това, ние считаме, че той не трябва да бъде свързван с Бруклин Нетс на този стадий ".

Ървинг сподели, че ще поеме следствията за общественото мнение, което към този момент е изтрито от обществените мрежи.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР