Кайрън Куази е най-младият човек, завършил университета Санта Клара“ в

...
Кайрън Куази е най-младият човек, завършил университета Санта Клара“ в
Коментари Харесай

Той е на 14, гений е и започва работа в една от най-желаните компании - SpaceX

Кайрън Куази е най-младият човек, приключил университета „ Санта Клара “ в Санта Клара, Калифорния, от близо двеста години насам. Предстои му единствено да се дипломира публично, а оттова нататък просто да поеме по пътя към звездите – безусловно. Едва 14-годишен, той е описван като дете-чудо, а напълно скоро ще стартира работа на цялостен работен ден в галактическата компания на Илон Мъск SpaceX, оповестява водещото издание в Сан Франциско и Силициевата котловина Mercury News.

Малкият талант, необичаен образец за висока просветеност, би трябвало да се причисли към подразделението Starlink на SpaceX, откакто приключи образованието си по компютърни науки и инженерство в университета.

Историята на Куази наподобява на тази на всички така наречен деца-чудо – той има забележителни математически качества и умее да взема решение комплицирани проблеми по способи, които постоянно убягват на възрастните. Според Mercury News Кайран стартира колежанското си странствуване на деветгодишна възраст – когато множеството му връстници се чудят дали в живота въобще може да има нещо по-сложно от това да схванеш какво е коефициент.

Първоначално се записва в общински лицей, а за първи път пристъпва корпоративния предел, влизайки в ролята на теоретичен помощник в изследователската лаборатория за изкуствен интелект на Intel Corporation. Изкуственият разсъдък се подрежда на челно място в листата на технологиите, които боравят със комплицирани математически и статистически модели, с цел да доближават до нови хрумвания и открития.

И по този начин, какъв брой интелигентен е той? Според негов материал за HuffPost от 2019 година, най-вероятно е по-умен от всички нас. Неговият коефициент на просветеност е по-висок от този на 99,9% от популацията, което го прави един от най-умните хора в света.

Все отново и той си има някои ограничавания. Например, макар че може да усвоява комплицирани концепции без изискуемите поначало базови познания, способността му да ги възпроизвежда вербално не е чак толкоз развита и напреднала. В публикацията си в HuffPost от 2019 година детето талант споделя:

„ Всъщност, това е доста мъчно: Родителите ми обичат да споделят, че аз безусловно „ изкарах “ до колежа благодарение на Khan Academy. Но има и други области, в които мозъкът ми към момента наваксва, като писане на ръка, правопис и водене на мемоари. Не узнавам елементарно непознати езици. Опитвам се да предизвикам себе си, като изучавам бенгалски от фамилията си и мандарин от доста търпеливата ми учителка госпожа Вийнна. Пожелайте ми шанс! “

Тъй като към момента не е приключил публично колежа, в обществените профили на Кайран не е посочено категорично, че му следва да стане част от екипа на едно от най-търсените и конкурентни работни места в света. Заради възрастта му Intel да вземем за пример трябваше публично да го окачестви като теоретичен помощник, а не като стажант.

Според информацията на Mercury той ще работи в подразделението Starlink на SpaceX като софтуерен инженер – и защото е прекомерно дребен, с цел да живее независимо, той и майка му ще се реалокират във Вашингтон поради работата му. Според доставчика на онлайн услуги за набиране на личен състав Zippia е извънредно мъчно да се постъпи в SpaceX. Но не толкоз, колкото е за един елементарен човек да получи IQ резултат, висок като този на Кайран. От Zippia пресмятат, че единствено 0,2 % от всички претенденти, които се пробват за SpaceX, попадат там – или с други думи, 99,8 % от тези, които аплайват, не са признати.

SpaceX е и един от най-взискателните работодатели в света, а от чиновниците постоянно се желае да работят повече от осемдесет часа седмично. Не е ясно дали едно дете талант ще има потребност от същото време, с цел да реши многочислените провокации в работата си.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР