Kawasaki успя да вмъкне както двигател с вътрешно горене, така

...
Kawasaki успя да вмъкне както двигател с вътрешно горене, така
Коментари Харесай

Kawasaki пуска първия в света хибриден мотоциклет с „e-boost“ - видео

Kawasaki съумя да вмъкне както мотор с вътрешно горене, по този начин и напълно електрическо задвижване в своя нов Ninja 7 Hybrid streetbike. Ползите? Икономия на гориво, електрическо увеличаване и някои други хитри „ трика “.

Този приблизително тежък мотор с нищожни обтекатели – който за първи път видяхме като първообраз през 2020 година, работи с новопроектиран 451-кубиков успореден мотор, кадърен да генерира много рационални 43,5 кВт (58,3 к.с.). Точно зад главите на цилиндрите се намира електрически мотор с мощ 9 кВт (12 к.с.), работещ от 48-V литиево-йонна батерия, инсталирана под седалката, а когато и двата се комбинират, хибридната система реализира 51,1 кВт (68,5 к.с.) мощ за малко.

Подобно на по-слабите елмашини E-1 и Z E-1 на Kawasaki, пиковата мощ е налична единствено при краткотраен „ e-boost “, което изключва след прочут интервал, с цел да предотврати прегряване на мотора. При E-1s има ограничаване от 15 секунди. При хибрида Ninja 7 това не е конкретизирано – само че може и да е по-малко, като се има поради, че елдвигателят се намира в много гореща точка зад мотора.

Така или другояче, Kawasaki споделя, че новият хибрид излиза като литров мотоциклет с помощта на спомагателната порция електрически въртящ миг и че при постоянна приложимост ще ви даде „ общата продуктивност “ на мотоциклет от клас 650-700 куб.см, с горивна консумация от 250 куб.см. Има спортно-хибриден, еко-хибриден и напълно електрически режими, от които да избирате, както и „ режим на разходка “, който ще оказва помощ на водачите да бутат нещото в близост, напред или обратно. Двигателят с вътрешно горене ще работи със система за автоматизиран старт/стоп, с цел да се понижи още повече разхода на гориво.



Скоростната кутия също е забавна – тя няма лост за съединител, само че Kawasaki споделя, че има „ ръчни или автоматизирано определени предавки “ и че също по този начин ще работи със система „ Автоматичен лост за намиране на позиция “, която неотложно подсигурява, че ти си на първа скорост при всяко прекъсване.

Не са разкрити данни за тежестта или цената на Kawasaki. Kawasaki занапред ще прецизира тежестта на Ninja 7 Hybrid, цената, размера на батерията, пробегът в напълно електрически режим, или какъв брой ще е общият пробег. По-специално, ще бъде забавно да разберем какъв брой ще нарасне тежестта са хибридната система. Миналата година немската компания Vitesco – снабдител на съставни елементи, сподели хибриден комплект с болтове за модела 401 куб.см Husqvarna Svartpilen, който тежеше към 20 кг. Компанията сподели, че тази система ще добави по-малко от 1000 евро за преобразуването към цената на един мотоциклет.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР