Каварна. На тържествена церемония в читалище Съгласие – 1890“ бяха

...
Каварна. На тържествена церемония в читалище Съгласие – 1890“ бяха
Коментари Харесай

Добрич: Приключи Двайсет и първият фестивал на любителските театри с международно участие „Каварна 2018“

Каварна. На тържествена гала в читалище „ Съгласие – 1890 “ бяха раздадени премиите и спусна завеса Двайсет и първият фестивал на любителските театри с интернационално присъединяване „ Каварна 2018 “. Това оповестиха от пресцентъра на Община Каварна . „ Няма подобен фестивал, това е извънредно събитие за България “, сподели в словото си при закриването ръководителят на журито проф. Елена Баева. По думите й в Каварна си дават среща културни дейци, които са влюбени в театъра, желаят да има български спектакъл и в случай че нямат професионализъм, имат задоволително доста обич и гений, който в някои случаи се изравнява с много експерти. Присъствието на юношески театрални сформира ни дават религия и вяра, че нищо не е изгубено, че младежите носят в себе си прелестни неща, те носят въпросите към нас и ние сме длъжни да им отговорим: какви сме ние в този живот, какво вършим през днешния ден, какъв е нашият морал, кого обичаме, може ли да обичаме.
Фестивалът закри кметът на община Каварна Нина Ставрева. Тя благодари на актьорите, че по време на празниците са станали част от театралната магия. Г-жа Ставрева добави, че Каварна е била, е и ще бъде средище на културата, тъй като тя ни прави персони и с това ни държи живи. Пожела да са противоречиви делата им и да носят Каварна в сърцата си.
Голямата премия на името на проф. Гочо Гочев журито присъди на спектакъла „ Буре барут “ от Деян Дуковски, режисьор и сценограф Богдан Петканин, изигран от театралния състав при Дома на енергетика в Козлодуй. Първа премия заслужи спектакъла „ То беше чучулига, Жулиета “ от Ефраим Кишон, режисьор и сценограф Петър Тосков от общинския спектакъл при Дома на културата в Гълъбово. За юношески театър първо място получи спектакълът „ Очите на хората “ от юношески спектакъл „ Драмеди “ от София. С самостоятелни награди бяха отличени най-хубава младежка женска и мъжка роля, най-хубава женска и мъжка, сценография, постановка. Журито раздаде и наградите „ Прелетни птици “, премия на публиката, най-хубав камерен и юношески театър.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР