Каварна. Кметът на Община Каварна присъства на премиерата на книгата“Арена“

...
Каварна. Кметът на Община Каварна присъства на премиерата на книгата“Арена“
Коментари Харесай

Добрич: Кметът на Каварна Нина Ставрева присъства на премиерата на книгата“Арена“ на Мая Вапцарова и изложбата на Георги Папморов

Каварна. Кметът на Община Каварна участва на премиерата на книгата “Арена “ на Мая Вапцарова и изложбата на Георги Папморов, които са част от съпътстващата стратегия от 21-ви Национален фестивал на любителските театри с Международно присъединяване. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Във фоайето на Народно читалище “Съгласие - 1890 “ се организира премиерата на новата поетична книга на Мая Вапцарова. Книгата бе показана от драматурга Крум Гергицов. В книгата „ Арена “ режисьорката, писателка и поетеса споделя за подозренията си и измеренията на вярата в актуалното забързано общество.
„ В тази книга се пробвам да пресъздам всичко това, за което съм мислила, и което съм се пробвала да сглобя в едно цяло. Поезията оказва помощ, постоянно оказва помощ да схванеш на какво си стъпил и къде “, разяснява Вапцарова. Стихове прозвучаха в осъществяване на проф. Елена Баева и Керанка Далакманска. Красиви морски пейзажи на картини от самоукият художник Георги Пампоров в допълнение способстваха за положителната атмосфера.
Кметът на Община Каварна Нина Ставрева връчи благодарстен плакет на режисъорката и благодари, за оказаната чест книгата “Арена “ да бъде показана в Каварна. Плакет от госпожа Ставрева получи и художника Георги Пампоров.
След формалната част на събитието гостите и жителите на поетичното показване получиха подарък- книгата “Арена “ с подпис от създателя и разгледаха творчеството на Георги Пампоров.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР