Каузата си в подкрепа на хората без дом представиха днес

...
Каузата си в подкрепа на хората без дом представиха днес
Коментари Харесай

Деца с големи сърца помагат на хора без дом

Каузата си в поддръжка на хората без дом п редставиха през днешния ден учениците от Националната професионална гимназия по прецизна техника и оптика „ Ломоносов “. Идеята поражда преди три години и увлича децата и до през днешния ден.
 
В Националната гимназия " Ломоносов " можеш да научиш доста за компютърната техника, кино технологиите, даже и тези, използвани в медицината. Там обаче можеш да научиш нещо надалеч по-важно – какво значи да изпитваш емпатия и освен да я изпитваш, само че и тя да те кара да окажеш помощ на човек с потребност. За това обаче не можем да научим от уеб страницата на учебното заведение. За да разберем за тази житейска подготовка би трябвало да се срещнем персонално с възпитаниците на гимназията. Така научихме от единайсетокласничката Симона повече за плана им в поддръжка на хората без дом :
 
„ Проведохме диалог с шефа на подобен център, който показа проблемите си, с които се сблъскват и от там към този момент потегли по-голямата ни цел да можем да помогнем, с цел да се махнат тези проблеми и да помогнем на хората. Идеята е не толкоз да се сложим на тяхно място, колкото това, че те са били хора като нас, имали са покрив над главите си, имали са храна на масата си, а сега са на улицата и просят за жълти стотинки. Това е хем тъпо, хем тъжно “, сподели Симона.
 
Така преди години учениците от гимназия " Ломоносов " стартират да оказват помощ на хората, които откриват в центровете за настаняване на бездомници. Как тъкмо описа Даниел:
 
Всеки, който желае да се включи в тази акция, може да помогне, като даде някаква остаряла дреха , която няма да употребява. Може да даде и пари. С тях ходихме да взимаме храна. Те не се нуждаят от каквито и да е храни, а най-вече от самун , консерви и по- трайни храни . Последният път бяхме в подобен център и при самото влизане имаше хора, които са обслужващ личен състав, а те се оказаха от самия център и те оказват помощ като работят в тези центрове, като в подмяна получават леговище къде да спят, къде да ядат “.-->
 
А това, което получават учениците, е умеенето да бъдат хора.

Ако решите да ги подкрепите, се свържете с администрацията на учебното заведение, откъдето ще ви упътят по какъв начин.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР