Kaufland България публикува днес – документ, който представя политиката за

...
Kaufland България публикува днес – документ, който представя политиката за
Коментари Харесай

Kaufland България своя Sustainability КОМПАС

Kaufland България разгласява през днешния ден – документ, който показва политиката за стабилно развиване и достиженията на компанията и който поставя начало на едноименна поредност, в която веригата ще регистрира напредъка си по тематиките, свързани с корпоративната резистентност.

Документът съдържа информация за основни достижения, политики и стратегии, стартирани през последните две години, които сполучливо биват развивани и през днешния ден. Периодът е определен неслучайно, защото се приема от компанията за основен в нейното развиване - интервал на динамична промяна, дейна рационализация и значими капиталови планове.

„ Убеден съм, че въпреки и първи, актуалният документ е следващото доказателство за това, че концепцията за корпоративна отговорност е част от активността, морала и културата на нашата компания. Несъмнено актуалната година, в която означаваме 15 години на българския пазар, е сполучлив миг да подчертаваме още по-силно върху разговора със заинтригуваните страни и за следващ път да потвърдим, че даже в днешния бързо изменящ се свят, Kaufland България не изневерява на правилата си да способства посредством съответни дейности за устойчивия напредък на общността, в която оперира “, разяснява изпълнителният шеф на Kaufland България Иван Чернев.

Стремежът на Kaufland България към новаторски решения с съответен принос в интерес на хората и природата е в основата на политиката за стабилно развиване, която компанията осъществя. Той стартира още от построяването на магазините, които са енергийно ефикасни и са издигнати в сходство с последни интернационалните екологични стандарти. Преминава през развиването на разнороден подбор от артикули, поддръжка за локални производители, като намира израз в ограниченията за ограничение на пластмасата и поощряване на дейния метод на живот, както и в дарителските планове и доброволчески начинания.

Концепцията за стабилно развиване е част от активността, морала и културата на Kaufland България. В подтекста на груповата еднаквост на корпоративната обществена отговорност „ Действията носят смяна “ в България компанията всяка година ползва поредни дейности в седем съществени области: „ Родина “, „ Хранене “, „ Природа “, „ Верига за доставки “, „ Климат “, „ Служители “ и „ Хуманно отношение към животните “, като остава предпочитано фокусирана върху първите три. Именно върху тях е подложен фокусът в Sustainability КОМПАС. В подтекста на направление „ Родина “ Kaufland интензивно развива партньорски връзки с български производители, своята дарителска политика, както и доброволчеството за своите чиновници. В подтекста на направление „ Хранене “ компанията цели да насочи вниманието към дейния метод на живот и да подтиква привички за стабилно ползване измежду клиентите. В направление „ Природа “ Kaufland работи със мощен фокус върху енергийната успеваемост и ограничение на пластмасата за еднократна приложимост.

Sustainability КОМПАС е направен от denkstatt България. Миналата година консултантската компания изготви за Kaufland България първия у нас отчет за чистото влияние на компанията.

Поредицата Sustainability КОМПАС е естествено продължение на отчета за цялостното влияние на Kaufland България, като в това време предшества отчет за стабилно развиване на компанията по отношение на интернационалните стандарти за нефинансово докладване, който следва да бъде оповестен през 2022 година.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР