Kaufland България получи ISО 45001, първият по рода си за

...
Kaufland България получи ISО 45001, първият по рода си за
Коментари Харесай

Пореден ISO сертификат за Kaufland България

Kaufland България получи ISО 45001, първият по рода си за компанията документ, който я подрежда измежду водещите компании с качествено и несъмнено ръководство на изискванията на труд. Международният документ е гаранция за висок стандарт в системите и процесите за ръководство сигурността на чиновниците и тяхното здраве.

Основната цел на ISO 45001 е непрекъснатото анализиране на евентуалните опасности и опциите за развиване на работните условия. С въвеждането на този стандарт Kaufland България за следващ път показва ангажираност и отговорност към своите над 6000 чиновници, гарантирайки им високо равнище на безвредни и здравословни условия на труд. Сертифициращата организация по стандарта е TUV AUSTRIA.

“Успешната сертификация на Kaufland България по интернационалния стандарт ISO 45001:2018 е ясно доказателство, че компанията желае да даде на чиновниците си първокласни условия на труд и сигурност и преглежда човешкия капитал като първокачествен фактор за триумфа на бизнеса си. Поздравяваме Kaufland България за усърдието да отговорят на всички условия на този сложен стандарт и надграждат ограниченията за сигурност на техните чиновници, изключително в актуалната сложна обстановка “, разяснява Димитър Краев, Управляващ сътрудник на TÜV AUSTRIA у нас.

Сертифицирането по ISО 45001 идва паралелно с оценката от Top Employer Institute. Престижният самостоятелен институт за трета поредна година разгласи Kaufland България за Топ Работодател у нас след 6-месечен подробен одит и оценка на процесите и инструментите, които компанията ползва в региона на човешките запаси.

ISО 45001 е следващият документ по интернационален стандарт, който Kaufland България получава. Вече три години подред компанията сполучливо пази ISO 50001 за Системи за ръководство на силата, който подсигурява по-добро обмисляне на енергопотреблението и непрестанно използване на нови ограничения за енергийна оптимизация. В компанията е внедрена също и система за ръководство на осведомителната сигурност (ISMS), основана на стандарта ISO/IEC 27001. Очаква се скорошно завършване на процедурите по сертификация и за нов ISO стандарт.

„ В Kaufland България преглеждаме тематиката за качеството всеобхватно и то е нещо, с което не вършим компромис в нито един аспект от активността ни: както във връзка с разнообразни процеси и системи за ръководство, по този начин и по отношение на предлаганите артикули в другите категории от асортимента ни “, разяснява Гергана Димитрова, управител „ Корпоративни връзки “ в Kaufland България.

Предлагани от компанията артикули имат голям брой документи за генезис и качество по цялата верига на доставка. Качеството на личните си марки Kaufland България подсигурява с регулярни инспекции в сертифицирани интернационалните и български лаборатории. Веригата води прецизна политика и във връзка с партньорствата с производители и снабдители.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР