Кацнах. Имам среща с бухалките. Така Васил Божков обозначи своето

...
Кацнах. Имам среща с бухалките. Така Васил Божков обозначи своето
Коментари Харесай

Божков се обозначи: Кацнах, имам среща с бухалките!

" Кацнах. Имам среща с бухалките ". Така Васил Божков отбелязя своето идване в София на страницата си във Фейкбук.

Бизнесменът Васил Божков кацна на Летище София в 15.01 ч. с полет на пътнически аероплан от Дубай, съобщи БГНЕС.

Предполага се, че още на пистата той бе отведен от екипи на " Гранична полиция ", защото против него има наложена мярка за задържане за период от 72 часа, както по-рано през днешния ден оповестиха от прокуратурата.

На ВИП терминала на Летище София го чакаха бус на " Охрана на правосъдната власт ", " Гранична полиция ", както и юриста му - Георги Гатев.

По разкази на очевидци - пасажери в същия аероплан, Божков е пътувал напълно самичък, бил е тъкмо зад пилотската кабина, и е употребил бизнескласата на самолета.

Вътрешният министър Калин Стоянов по-рано през днешния ден изясни, че Божков ще бъде посрещнат, наведен при прокурор, където ще му бъдат повдигнати обвинявания, и ще бъде арестуван.

Припомняме, че през януари 2020 година Божков напусна България и се укри в Дубай, с цел да избегне задържането си. Впоследствие му бяха повдигнати 18 обвинявания, сред които свързани с убийства, пране на пари, укриване на налози, обезчестяване и други След бягството си Божков твърди, че е бил подлаган на систематичен рекет от управляващите. По повдигнатите му обвинявания са разпитани над 200 очевидци, изпратени са 18 броя европейски заповеди за следствие и молби за правна помощ до 17 страни. Изпратена е и молба за екстрадицията му до ОАЕ, както и още четири молби за правна помощ.

Делото, по което Божков е подготвен да даде показания като предпазен очевидец, е за изнудване. Той твърди, че Борисов му желал 10% от облагата на лотарията му.
На 18 май т.г. с пост още веднъж в профила си във фейсбук, Божков заяви, че е " подготвен да се върне в България като предпазен очевидец ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР