Къци Вапцаров не може да участва в конкурса за нов

...
Къци Вапцаров не може да участва в конкурса за нов
Коментари Харесай

СЕМ не пуска Къци Вапцаров да опита да стане директор на БНТ

Къци Вапцаров не може да взе участие в състезанието за нов общоприет шеф на Българската национална телевизия (БНТ). Това стана ясно от мнение на Съвета за електронни медии (СЕМ).
" Осем души подадоха документи за този конкурс. След сериозна и обстойна работа на комисията рапортувам, че един от претендентите - точно Кръстю Вапцаров, не може да взе участие в състезанието, тъй като са налице законови предпоставки за това. Комисията установи противоречие с условието на чл.26, т.2 от Закон за радиото и телевизията, а точно, че при инспекция в Търговския указател е открито, че лицето е вписано като едноличен притежател и шеф на няколко сдружения ", разяснява Бетина Жотева, която е член на Съвет за електронни медии.
Така в надпреварата за общоприет шеф на Българска национална телевизия ще вземат участие седем претенденти - Емил Кошлуков, Сашо Диков, Стоил Рошкев, Сашо Йовков, Никола Тодоров, Явор Симов и Радостлав Главчев. Кошлуков сега е краткотрайно изпълняващ длъжността на общоприет шеф, а дружно с Йовков двамата пробваха да поемат ръководството на Българска национална телевизия при предходния конкурс - всеки със своя идея.
Съвет за електронни медии ще избере общоприет шеф на Българска национална телевизия на 5 юли.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР