Католическите епископи на Германия избраха за първи път жена за

...
Католическите епископи на Германия избраха за първи път жена за
Коментари Харесай

За първи път: Жена беше избрана за генерален секретар на католиците в Германия

Католическите епископи на Германия избраха за първи път жена за собствен общоприет секретар във вторник, в решение, приветствано като в засегнатата от рецесията черква, заяви Агенция Франс Прес.
50-годишният теолог Беате Жил ще наследи Ханс Лангендьорфер на 1 юли като почитан чиновник, претрупан с осъществяване на решенията, взети от епископите.
 Векове на юдаизъм и антисемитизъм в Германия Векове на юдаизъм и антисемитизъм в Германия
Евреите живеят в региона на Рейн от времето на Римската империя. Германската еврейска история би трябвало да бъде помнена и споделяна от всич...
„ Това е мощен знак, че епископите работят по единодушието си да предизвикват дамите на управителни позиции “, сподели Георг Бецинг, президент на епископската конференция.
Лангендьорфер се отдръпва след 24 години на поста. Съборът от 68 епископи ще се срещне посредством видеоконференция тази седмица за виртуален пролетен събор, помрачен от скандал към противоречивия кардинал на Кьолн Райнер Мария Вьолки. Вьолки, мощен архиепископ, блокира публикуването на отчет за хипотетично полово малтретиране на малолетни от членове на неговата епархия, най-голямата в Германия. Решението му на жертвите и възходяща рецензия извън и вътре в църквата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР