Католическата църква в Китай потвърди лоялността си към управляващата Комунистическа

...
Католическата църква в Китай потвърди лоялността си към управляващата Комунистическа
Коментари Харесай

Католическата църква в Китай се врече във вярност към Партията след сделката с Ватикана

Католическата черква в Китай удостовери лоялността си към ръководещата Комунистическа партия . Църквата също приветства съглашението сред Пекин и Ватикана за назначение на нови епископи, осведоми " Ройтерс ".

В събота Ватиканът се подписа под съглашение, с което му дава решаваща дума при назначението на епископи в Китай , въпреки че критици настояват, че църквата се е продала на държавното управление.

 Ватикана и Китай с историческо съглашение
Ватикана и Китай с историческо съглашение

След дълготраен спор за назначението на епископи

В Китай има към 12 милиона католици , които са разграничени сред тези, които скрито се вричат във честност към Ватикана и тези, които са към следената от страната Католическа патриотична асоциация.

Католическата черква в Китай разгласи, че ще продължи да се движи по път , който е в сходство със социалистическото общество и под управлението на Комунистическата партия на Китай.

Допълва още, че " надълбоко обича родината " и " откровено утвърждава " съглашението, като се надява връзките сред Китай и Ватикана да се подобрят.

От Ватикана увериха, че съглашението, подписано след дългогодишни договаряния, " не е политическо, а пасторално " и изрази вяра да докара до обединяване на всички католици в Китай.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР