Католическата епархия в американския град Сейнт Луис вчера разпространи имената

...
Католическата епархия в американския град Сейнт Луис вчера разпространи имената
Коментари Харесай

Католическата епархия в Сейнт Луис разпространи имената на 61 свещеници педофили

Католическата епархия в американския град Сейнт Луис през вчерашния ден популяризира имената на 61 свещеници, против които има "обосновани " обвинявания в сeксуален тормоз на деца, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки АП.

Епархията разгласява имената онлайн и сподели, че счита да включи листата в изключително издание на своя вестник, с цел да доближи до 150 000 католически семейства. Църковната администрация на епархията посочи, че никой от тези свещеници сега не е настоящ. Отделно бяха огласени и имената на други трима свещеници, упрекнати в владеене на детска порнография.

В писмо на уеб страницата на епархията архиепископ Робърт Карлсън написа, че е бил очевидец на "разрушителното влияние ", което половият тормоз е имал върху живота на жертвите и техните фамилии. "Ще бъде мъчително за всички ни да забележим имената на свещенослужители, упрекнати в държание, което надали можем да си представим. Но публикуването на техните имена е това, което би трябвало да се направи ", написа Карлсън.

Списъкът на упрекнатите в полов тормоз включва 34 имена на умряли. Всички упрекнати, които са още живи, са били отстранени от работа. Разследването в Сейнт Луис беше предшествано от отчет в Пенсилвания предходната година, в който се разкриват злоупотребите с повече от 1000 деца, осъществени от стотици свещеници от 40-е години на предишния век насам, и опитите на висшестоящи църковни чиновници да ги прикрият.

След оповестението на предходния отчет папа Франциск се зарече да се положат оптимални старания за премахване на половия тормоз в клира и изиска амнистия от жертвите на похищенията. Миналата година две католически епархии в щата Мисури разпространиха сходни описи на упрекнати религиозни водачи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР