Като зрители на процеса по избор на кабинет, това което

Като зрители на процеса по избор на кабинет, това което ...

Съставянето на нов кабинет е под въпрос, смята Йордан Цонев от ДПС


"Като зрители на процеса по избор на кабинет, това което виждаме, ни отдалечава от съставянето на правителство. Защото политическата немощ на преговарящите се крие зад мантри "Далеч ДПС". Това каза заместник-председателят на партията Йордан Цонев пред Нова телевизия.

Той твърди, че ДПС не участва в преговорния процес по съставяне на ново правителство от партията на Слави Трифонов "Има такъв народ", въпреки която имаха на 25 юли.

„ДПС не е участник в преговорния процес. Получихме една куртоазна покана, срещата продължи 30-40 минути", каза Цонев. По думите му партията е била поканена на една единствена среща, на която от "Има такъв народ" са заявили, че разговорите с ДПС се водят в духа на парламентаризма.

"На нас ни беше казано, че не искат подкрепа от ДПС, макар да ни запознаха с приоритетите си. Ние казахме: щом не искате подкрепа, няма да я получите. Казахме, че целта ни е възстановяване на парламентаризма и държавността“, заяви заместник-председателят на ДПС.

В сряда от „Демократична България“ и „Изправи се.БГ! Ние идваме“ обявиха, че ще подкрепят нов кабинет само, ако ГЕРБ и ДПС няма нищо общо с него.Поискаха и имена на новия премиер и министри, защото не могат да дадат подкрепа на всяка цена, ако нямат доверие в тях.

Източник: mediapool.bg