Като зрители на процеса по избор на кабинет, това което

...
Като зрители на процеса по избор на кабинет, това което
Коментари Харесай

Съставянето на нов кабинет е под въпрос, смята Йордан Цонев от ДПС

" Като фенове на процеса по желание на кабинет, това което виждаме, ни отдалечава от съставянето на държавно управление. Защото политическата отпадналост на договарящите се крие зад мантри " Далеч Движение за права и свободи ". Това сподели заместник-председателят на партията Йордан Цонев пред Нова телевизия.

Той твърди, че Движение за права и свободи не взе участие в преговорния развой по сформиране на ново държавно управление от партията на Слави Трифонов " ИТН ", макар която имаха на 25 юли.

„ Движение за права и свободи не е участник в преговорния развой. Получихме една куртоазна покана, срещата продължи 30-40 минути ", сподели Цонев. По думите му партията е била поканена на една единствена среща, на която от " ИТН " са декларирали, че диалозите с Движение за права и свободи се водят в духа на парламентаризма.

" На нас ни беше казано, че не желаят поддръжка от Движение за права и свободи, въпреки да ни срещнаха с целите си. Ние казахме: щом не желаете поддръжка, няма да я получите . Казахме, че задачата ни е възобновяване на парламентаризма и държавността “, съобщи заместник-председателят на Движение за права и свободи.

В сряда от „ Демократична България “ и „ Изправи се.БГ! Ние идваме “ оповестиха, че ще поддържат нов кабинет единствено, в случай че ГЕРБ и Движение за права и свободи няма нищо общо с него.Поискаха и имена на новия министър председател и министри, тъй като не могат да дадат поддръжка непременно, в случай че нямат доверие в тях.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР