Като всяка година, и тази на Киномания ще можем да

...
Като всяка година, и тази на Киномания ще можем да
Коментари Харесай

Болката и величието на Антонио Бандерас

Като всяка година, и тази на Киномания ще можем да забележим доста забавни филми, които за жалост не намират място в киносалоните отвън фестивалните дни.

Колко засукан е светът на един дребен човек

Киномания стартира на 14 ноември с новия филм на Мариус Куркински

Един от тях е последният филм на страхотния испански режисьор Педро Алмодовар. " Болка и великолепие " споделя историята на застаряващия режисьор Салвадор Майо (Антонио Бандерас), който се пробва да се оправи с екзистенциална рецесия.

Майо си напомня обичаната си кинозвезда, половото си събуждане, любовните си провали, както и напъните на преданата му майка в бедното му детство.

Работейки още веднъж с режисьора, направил го звезда, Антонио Бандерас изиграва една доста комплицирана и многопластова роля.
 Снимка 446836

Освен Антонио Бандерас, във кино лентата още вземат участие Асиер Ечеандия, Пенелопе Крус, Леонардо Сбараля, Нора Навас (Мерседес), Хулиета Серано, Сесилия Рот, Раул Аревало.

И макар че мнозина възприеха " Болка и великолепие " като сбогуването на Педро Алмодовар с киното, поради приликите на историята с живота на режисьора, той разяснява, че ще продължава да работи по нови филми.

Една ненадейно зародила обич и последвалите куп непредвидени обстановки

" Един дъждовен ден в Ню Йорк " на Уди Алън идва на Киномания

Алмодовар се надява скоро да снима своя първи англоезичен филм, който се базира на пет къси описа на американски публицист.

" Болка и великолепие " е на 23 ноември 2019 година от 19:00 в Зала 1 на НДК
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР