Като водещ производител на леки търговски превозни средства, марката Volkswagen

...
Като водещ производител на леки търговски превозни средства, марката Volkswagen
Коментари Харесай

VW Commercial Vehicles се разширява - видео

Като водещ производител на леки търговски транспортни средства, марката Volkswagen Commercial Vehicles (VWN) фундаментално преработва придвижването на артикули, хора и услуги по резистентен метод. През 2022 година компанията реализира растеж на облагите от към половин милиард евро за втори следващ път. Продажбите също се покачиха още веднъж и доближиха 11,5 милиарда евро (предходната година 9,9 милиарда евро) макар лекия спад в доставките.

Карстен Интра, ръководител на управителния съвет на марката, и Майкъл Обровски, член на борда за финанси и ИТ, благодариха на целия екип на Volkswagen Commercial Vehicles за този мощен годишен резултат по време на цифровата конференция. Акцентът през 2022 година беше стартирането на пазара на изцяло електрически и изцяло обвързван в мрежа ID.Buzz Cargo. Това транспортно средство е на платформата, на която VWN ще продължи да развива самостоятелното шофиране през актуалната година и ще показа серийното транспортно средство през 2025 година, съгласно производителя.



Новият Amarok отпразнува международната си премиера през 2022 година и като премиум пикап с многочислени механически нововъведения, безпроблемно следва своя предходник.



Глобалните доставки на транспортни средства от VWN паднаха до 328 600 през 2022 година (предходната година: 359 500), само че пазарните дялове в най-важните райони се усилиха доста - в Европа, да вземем за пример, с 1,5 процентни пункта до съвсем 13 %. По-специално на вътрешния пазар в Германия, пазарният дял набъбна до над 23 %, където доставките също набъбнаха над 98 000 автомобила (с 8 % повече по отношение на миналата година).

„ Ако вземем годините 2021 и 2022 дружно, оборотът ни в облагите възлиза на към един милиард евро “, споделя финансовият шеф Майкъл Обровски. Възвръщаемостта на продажбите също беше доста увеличена до 4,6 % през 2022 година и към този момент би трябвало да надвиши границата от 5 % през настоящата година.

VWN ще разшири огромния триумф на гамата си модели в Калифорния с спомагателни цифрови услуги в „ Калифорнийска галактика “ и по този метод ще сплоти всички ограничения, свързани с бизнеса с модели за къмпинг. В хода на годината VWN ще показа и идващото калифорнийско потомство, основано на Multivan. Volkswagen Commercial Vehicles е водещата марка за самостоятелно шофиране във Volkswagen Group и затова дава отговор и за развиването на бизнес направленията MaaS (Мобилност като услуга) и TaaS (Транспорт като услуга).
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР