Като в предизборен клип бившият финансов министър Асен Василев се

...
Като в предизборен клип бившият финансов министър Асен Василев се
Коментари Харесай

Василев се обясни за газа в предизборен клип

Като в избирателен клип някогашният финансов министър Асен Василев се изясни за обстановката с газа. Видеообръщението беше оповестено във Facebook, като отговор на брифинга на ГЕРБ, на който от партията на Бойко Борисов желаеха служебния вътрешен министър Иван Демерджиев да проверява кабинета „ Петков “ за хаоса с доставките на синьото гориво.

Василев разгласи, че дейностите на държавното управление след прекъсването на доставките от „ Газпром “ били в отбрана на  българския интерес.

С огромни паузи сред изреченията си той уточни, че е бил открит и газ, и слотове и не е било спирано подаването към бизнеса и битовите консуматори. Бившият финансов министър добави, че цената за юни е била същата като преди прекъсването на доставките. Василев обаче не уточни по какъв начин тъкмо е станала договорката за синьото гориво, откакто бяха показани фактури, които оставят съществено подозрение, че са били употребявани дъщерни компании на „ Газпром “ като медиатори. Той не разяснява и произхода на самата суровина.

Що се отнася до самия контракт с „ Газпром “, той уточни, че всеки ден е подавана поръчка по съществуващият договор, само че енергийната компания не изпълнявала тези поръчки.

Василев още веднъж приши на кабинета „ Петков “ завършването на българо-гръцката връзка. Като отново съобщи, че била оставена с 40 бара налягане на газа. Само преди седмица стана ясно, че даже тя да получи АКТ 16 на 15 септември, няма по какъв начин да се употребява преди 1 октомври. Това беше оповестено пред публицисти от служебния енергиен министър Росен Христов. „ Това е по този начин поради ангажименти, направени от кабинета на Кирил Петков “, уточни той. Що се отнася до 40 бара налягане - Христов удостовери, че са там, само че това е общоприета процедура, че системата е затворена от двете страни и работи като цистерна. Служебният министър изясни, че това е проба, която цели да открие места, от които да изтича газ. Ако има такива, да бъдат отстранени незабавно.

Василев уточни още, че били договорили и цялостния размер азерски газ, както и 7 танкера с полутечен газ евтино. Тук той цитира думи на Христов, който също споделил, че е доста по-ниска от цената получена на търговете, които бяха проведени от служебно държавно управление. Бившият ф

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР