Като цяло защитата на Донецката и Луганската народни републики е

...
Като цяло защитата на Донецката и Луганската народни републики е
Коментари Харесай

Кремъл изфабрикува нова цел на специалната военна операция в Украйна

" Като цяло отбраната на Донецката и Луганската национални републики е главната цел на специфичната военна интервенция ". Това съобщи в присъщото за Москва манипулативно говорене гласът на Кремъл Дмитрий Песков, представен от съветската държавна осведомителна организация РИА.

След повече от три месеци съветските публични лица не престават да назовават нашествието в самостоятелна и суверенна страна " специфична военна интервенция ", целяща " демилитаризация " или " денацификация " на Украйна, базирайки се на лъжливи тези и несъстоятелни изказване за съществуването на нацисти в украинското държавно управление. Москва ловко употребява този подправен разказ, с цел да оправдава своята кървава инвазия, мародерствата и терора в Украйна.

Истината за Донецк и Луганск е, че това са две разколнически и нелегитимно формирания в района на Донбас (Източна Украйна), които са подкрепяни и приети единствено от Русия. И напълно не е инцидентно, че точно там режимът на Путин концентрира военните си старания, с цел да могат да овладеят Донбас, откакто силите ѝ бяха принудени да се изтеглят от други елементи на страната, а митът за непобедимата съветска войска беше изработен на пух и прахуляк.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР