Като цяло българите приемат и подкрепят извънредното положение, показват резултатите

...
Като цяло българите приемат и подкрепят извънредното положение, показват резултатите
Коментари Харесай

Галъп: Мутафчийски се радва на по-голямо доверие от Борисов

Като цяло българите одобряват и поддържат изключителното състояние, демонстрират резултатите от експресен телефонен сондаж на " Галъп интернешънъл ", извършен измежду 1000 пълнолетни българи сред 20 и 23 март.

66% от интервюираните считат, че ограниченията против срещу епидемията са задоволителни, 17 на 100 – че са прекомерни, а съгласно 15% те са незадоволителни. На фона на това се вижда огромен прилив на доверие към ръководството. Действията на държавното управление се утвърждават от 74% (срещу 22% неодобрение). Дори на по-високо доверие се радват Министерство на вътрешните работи (80% утвърждение против 15% неодобрение), здравното министерство (83% против 12 %) и Министерството на образованието (86% против 10%).

След разпространението на коронарируса и оповестяването на изключително състояние в България, министър председателят Бойко Борисов се радва на рекордно доверие. 73 на 100 го утвърждават, а 21% не го. По-висок рейтинг от него има шефът на националния действен щаб ген. Венцислав Мутафчийски. Той има утвърждението на 89% от българите, а неодобрението към него е едвам 10 на 100.

Много високи равнища на утвърждение получават съсловието на лекарите (91% подкрепа) и учителите (87%).

Само 12 на 100 от българите реагират умерено на епидемията. Реакцията на 22 на 100 е паническа, а на 64% е тревожна. " Все отново две трети от популацията са в плен не на суматоха, а на по-силно или по-слабо изразена паника. Тя изкуствено се укрепва от ширещата се визия, че епидемията е смъртоносна освен за възрастните и хронично болните, само че и за младите и децата (45%) ", показват от " Галъп ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР