Като ценители на истински хубавото вино, никога не бихме дръзнали

...
Като ценители на истински хубавото вино, никога не бихме дръзнали
Коментари Харесай

Как да превърнем несполучливото вино в изкусителен коктейл

Като ценители на същински хубавото вино, в никакъв случай не бихме дръзнали да го смесваме с други питиета, като лимонада да вземем за пример. Още по-малко да го трансформираме в коктейл.
 Какво да пием и какво не преди вечеря
Какво да пием и какво не преди вечеря

За да усетим най-добре усета и на храната, и на питието

Изключение обаче е казусът, в който сме попаднали на несполучливо или леко поизостанало вино. Тогава към този момент даже с възторг прегръщаме концепцията хем да спасим виното, хем да се насладим на вкусна напитка.

Един подобен вид е класическа рецепта, датираща още отпреди към век. За да я осъществим, в шейкър за коктейли разбъркваме една великодушна щипка изсъхнал карамфил с малко топла вода. След това прибавяме равни елементи алено вино и топла вода, малко портокалов и/или лимонен сок и мед. Разбъркваме и прецеждаме в чаша.

За да бъде напитката ни още по-сгряваща, преди да я сипем, можем да затоплим чашата, като я напълним с топла вода. През това време си забъркваме коктейла с вино, а когато е подготвен, изливаме водата от чашата и го сипваме.

Чудесен заключителен щрих, с който да придадем спомагателен мирис и усет на напитката, е да поръсим от горната страна с настъргано индийско орехче и прибавим анасон и комат портокал или лимон, написа Tasting Table.

Докато тази напитка е сгряваща, чудесна за по-студеното време, а и по-нискоалкохолна, защото е на основата на вино, коктейлът, наименуван Bishop предлага и една по-силна версия, и то охладена.

Всъщност, тази постоянно срещана разновидност е отпечатана в книгата The Old Waldorf-Astoria Bar Book от 1935 година и съчетава виното с ром. Според рецептата съотношението е три елементи ром към една част алено вино, само че несъмнено, то търпи промени съгласно персоналния ни усет.

И макар че съществуват няколко разнообразни предписания за коктейла Bishop, ето каква е описаната в книгата отпреди съвсем век, съгласно The Spruce Eats.

Какво ни би трябвало
90 мл ром 30 мл алено вино 1 ч. л. захарен сироп 1/2 с. л. прясно изцеден цитрусов сок (може и от лайм)  Мартини - безконечният коктейл, който не всеки път е бил това, което познаваме през днешния ден
Мартини - безконечният коктейл, който не всеки път е бил това, което познаваме през днешния ден

Какво не знаем за коктейла и по какъв начин да си го приготвим

Какво ги вършим

В шейкър с лед сипваме всички съставки, разклащаме добре и най-после прецеждаме в авансово охладена чаша.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР