Като собственик на куче е естествено да се тревожите за

...
Като собственик на куче е естествено да се тревожите за
Коментари Харесай

Кога яденето на трева е опасно за кучето ви?

Като притежател на куче е естествено да се тревожите за здравето и благосъстоянието на вашия окосмен другар. Известно е, че кучетата ядат всевъзможни неща, в това число трева.

Въпреки че това държание нормално е безвредно, има моменти, когато яденето на трева може да бъде рисково за кучето. В тази публикация ще обсъдим по кое време яденето на трева може да бъде рисково за вашето куче и какво можете да извършите, с цел да предпазите домашния си любим. Но дано разберем аргументите кучето да яде трева.

Защо кучетата ядат трева?

Преди да се задълбочим в заплахите от яденето на трева, дано първо разберем за какво кучетата го вършат. Има няколко аргументи, заради които кучетата ядат трева, в това число:

Хранителни дефицити - Кучетата могат да ядат трева, с цел да добавят диетата си с хранителни субстанции, които им липсват.

Разстроен корем – Яденето на трева може да помогне на кучета с смутен корем, като провокира повръщане или обезпечи фибри за подкрепяне на храносмилането.

Скука - Кучетата могат да ядат трева просто от досада или като форма на развлечение.

Инстинкт – някои специалисти считат, че кучетата ядат трева, тъй като това е натурален инстинкт, предаден от дивите им предшественици.

За какво да внимаваме, когато кучето яде трева?

Докато яденето на трева нормално е безвредно, има моменти, когато може да бъде рисково за вашето куче. Ето няколко сюжета, които би трябвало да имате поради:

Пестициди и торове – Ако сте третирали моравата си с пестициди или торове, яденето на трева може да бъде рисково за вашето куче. Тези химикали могат да бъдат токсични и да причинят съществени здравословни проблеми при усвояване.

Токсични растения – Някои растения са токсични за кучетата и в случай че вашето куче яде трева, която е била нечиста с тези растения, това може да бъде доста рисково. Някои постоянно срещани токсични растения включват азалии, лилии и лалета.

 Куче

Запушване на червата - Ако вашето куче яде прекалено много трева, това може да докара до задръстване на червата, което е животозастрашаващо положение. Симптомите на задръстване на червата включват повръщане, диария при кучето и загуба на вкус.

Инфекциозни болести - Яденето на трева, която е била нечиста с изпражнения или други източници на бактерии, може да докара до инфекциозни болести. Тези болести могат да бъдат рискови и даже съдбовни, в случай че не се лекуват.

Как да предпазим кучето?

Сега, откакто знаете по кое време яденето на трева може да бъде рисково за вашето куче, ето някои неща, които можете да извършите, с цел да предпазите вашия домакински любим:

Пазете моравата си чиста от химикали - Ако сте третирали моравата си с пестициди или торове, не забравяйте да държите кучето си надалеч от третираната зона, до момента в който стане безвредно. Можете също по този начин да обмислите потреблението на естествени други възможности на химическите обработки.

Премахнете токсичните растения - Ако имате токсични растения в двора си, отстранете ги, с цел да предотвратите инцидентното усвояване на вашето куче.

Наблюдавайте потреблението на трева от вашето куче - Наблюдавайте кучето си, когато е на открито, с цел да сте сигурни, че не яде прекалено много трева. Ако забележите, че вашето куче яде прекомерно доста трева, намесете се и пренасочете вниманието му.

И по този начин, в случай че в миналото сте се чудили кучетата ядат ли трева, към този момент знаете отговорът на този въпрос. Знаете и за какво го вършат. Въпреки процесът е натурален, бъдете деликатни и не забравяйте за токсичните за обичани растения.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР