Като собственик на домашен любимец, вие искате да осигурите на

...
Като собственик на домашен любимец, вие искате да осигурите на
Коментари Харесай

Никога не давайте на рибките тези човешки храни!

Като притежател на домакински любим, вие желаете да осигурите на вашите рибки допустимо най-хубавата грижа и това включва обезпечаването им на здравословна диета.

Въпреки че може да е изкушаващо да предложите на вашите рибки някои човешки храни, значимо е да запомните, че рибите имат разнообразни хранителни условия от хората. Всъщност доста човешки храни могат да бъдат нездравословни за рибките и в никакъв случай не би трябвало да се дават на тях. В тази публикация ще разгледаме някои неразрешени за рибките човешки храни.

Не давайте самун на рибките

Хлябът може да наподобява като безвредна храна за рибки, само че в действителност може да аргументи храносмилателни проблеми. Хлябът се уголемява във вода и може да аргументи отичане на рибата и запек. Освен това в хляба липсват нужните хранителни субстанции, от които рибата се нуждае, с цел да вирее. Хлябът съдържа квас, която скапва качеството на водата на рибките.

Млечните артикули са неразрешени за рибките

Рибите не са предопределени да усвояват млечни артикули като мляко, сирене или кисело мляко. Храненето на вашата риба с млечни артикули може да аргументи храносмилателни проблеми и даже да докара до заболяване на рибките. Млечните артикули също могат да замърсят водата във вашия аквариум, което води до неприятно качество на водата.

Не давайте месо на рибките

Въпреки че рибите са месоядни, храненето им с месо от други животни може да бъде рисково. Месото може да съдържа нездравословни бактерии и паразити, които могат да разболеят рибките ви. Освен това на месото липсват нужните хранителни субстанции, от които рибата се нуждае, с цел да остане здрава.

Цитрусови плодове не се дават на рибките

 Не давайте цитруси ан рибките

Цитрусови плодове като портокали, лимони и лайм в никакъв случай не би трябвало да се дават на рибки. Тези плодове съдържат високи равнища на киселина, което може да наруши pH салдото на водата във вашия аквариум. Това може да докара до стрес и заболяване на вашите риби.

Пикантните храни са рискови за рибките

Пикантните храни са нездравословни за рибките и да причинят храносмилателни проблеми. Освен това маслата и подправките в тези храни могат да замърсят водата във вашия аквариум, което води до неприятно качество на водата.

Преработените храни са нездравословни

Преработени храни като чипс, крекери и бисквити в никакъв случай не би трябвало да се дават на риба. Тези храни са с високо наличие на сол и консерванти, които могат да бъдат нездравословни за вашите риби. Освен това им липсват нужните хранителни субстанции, от които рибите се нуждаят, с цел да процъфтяват.

Чесънът е неразрешен за рибките

 Не давайте чесън на рибките

Докато чесънът постоянно се предлага като натурален лек за здравословни проблеми на рибите, той в никакъв случай не би трябвало да се дава на рибите като постоянна част от диетата им. Чесънът може да попречи на усвояването на избрани хранителни субстанции и може да бъде отровен в огромни дози.

В умозаключение, значимо е да запомните, че рибките имат разнообразни хранителни условия от хората. Въпреки че може да е изкушаващо да предложите човешки храни на рибките, най-добре е да се придържате към диета, която е особено предопределена за тях.

Храненето на вашите рибки с неверни храни може да аргументи храносмилателни проблеми, заболявания и неприятно качество на водата във вашия аквариум. Осигурявайки на вашите аквариумни риби здравословна и уравновесена диета, можете да им помогнете да живеят дълъг и здравословен живот.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР