Като си направих една равносметка, той май остана последният от

...
Като си направих една равносметка, той май остана последният от
Коментари Харесай

Ексговорителят на Мултигруп проговори за Божков и Илия Павлов

Като си направих една равносметка, той май остана последният от Г13. Или както аз ги назовавам групата на пилигримите, които се опитваха да откриват нов свят. През 90 те години изпълзяхме всички от панелките и чакахме, че ще забележим парадайса. И аха, аха да се върнем назад. Но имаше хора, съгласно събитията, които се опитваха да създадат нещо.

Така писателят и някогашен представител на групировката Мултигруп Димитър Недков разяснява обстановката към Васил Божков.

Илия Павлов и Божков бяха доста близки. Те бяха интелигенти хора, по този начин писателят разяснява фотография, показана в студиото, направена в постройката на Народното събрание, на която Божков и Павлов седят на една маса за кафе.

"Главният прокурор е забавен персонаж. Казвам го като публицист. Не мога да разисквам професионалните му качества, само че изпитвам почит към този вид специалности, които се нагърбват да дефинират кое е злото и положителното. Но това е първият основен прокурор, който споделя за какво се пробва нещо да прави ", сподели Недков.

"Другите не изясняват. Той си споделя неговата версия: Аз го върша тъй като... Иска да постави завършек на престъпния преход ", сподели още Недков.

Коментирайки, дали идва края на престъпния преход и нас, писателят сподели, че на всички места след Потопа и след убийството на Кайн се почва престъпния преход на човечеството и не е приключил до в този момент. Въпросът съгласно мен е, че на никое място не свършват престъпните преходи, само че всеки си знае мястото в обществото.

"Богатството е доста релативно нещо, изключително при днешните модели на стопанските системи. Днеска си богат, на следващия ден може да не си. Изпратих Павлов с две монети, с цел да си заплати на лодкаря. Интересното е, че след такива случки то се разпада. Още след втория час стартира разграбването на такива формирования ", разяснява още Недков.

Помолен да разяснява пътя на замогване на Илия Павлов, писателят сподели, че не е осведомен с материята.

"Не мога да разясня стопански материи, в никакъв случай не съм се занимавал с стопанската система и бизнеса на Мултигруп. Аз съм се срещнал с Илия Павлов много по късно след първия му милион - в интервала Костов. Нищо не е отвоювал Костов. Той си заслужава обособена оценка ", сподели писателят.

Репликата за опашката и гущера не е на Илия Павлов, а на Георги Кадиев, който по това време е публицист. Тогава Павлов е бил на бизнес учебно заведение в Съединени американски щати, разкри още той.

Говорейки за връзките сред бизнес и политици, Недков сподели, че няма бизнес, който да не се стреми да заплаща за въздействие, само че законно. Това е бизнес. Има 12 700 лобистки компании в Брюксел.

"Проблемът не е дали бизнесът купува политици, тъй като бизнесът всяка заран се разсънва с един проблем в главата си - ще завърти ли колелото през днешния ден, всичко, което е постигнал, да проработи. Политикът не се разсънва с това, Проблемът е, че съвсем няма в България политик, който не се продава ", сподели също Недков.

"Типажът Гешев с неговите акции, сюжетната му линия, по кое време се появява? Те се появяват когато е достигната сериозната, конфликтна точка. Първо, политиците са трансформирали службата на народа в бизнес, отблъскващ бизнес. Бизнесмените позволяват другата съдбовна неточност, че те може да ръководят страната. Тогава се появява прокуратурата ", сподели Недков.

В студиото той напомни и своя прогноза за 2020, че не му е мъчно да отгатне какво ще се случи в прехода. Той на смешка бил споделил, че "ще пристигна ревизора и в действителност пристигна ревизора ".

По думите му, Павлов и Божков бяха по-смели момчета, сегашните са по-страхливи.

Недков съобщи, че не се интересува от хода на следствието на убийството на Илия Павлов.

"Не съм се интересувал от следствието на убийството на Илия Павлов. Тогава той падна в краката ми, сложихме го в колата и това е. Сигурно си е тръгнал благополучен, тъй като последното нещо, което е видял, са чисти детски очи " спомни си Недков.

Въпросът не е към мен, за какво убийството не е още разкрито. Възможностите са доста. Въпросът е да не решат, вземе ли се решението, няма връщане обратно, добави той.

Недков направи и прогноза за бъдещето към бизнеса на Божков.

Хазартът е политически инструмент, той управлява масите. Под хазарт би трябвало да разбирате от билетченцата за триене до първокласното казино Роял, където Джеймс Бонд избавя света, играейки. Там се научават доста неща. Много от тайните, които изтичат, това са в казината посетителите. Чрез хазарта можеш да ги закопчаеш по разнообразни способи. Хазартът е опция за разплащане. Политикът застава до масата и печели 50 000 $ законно.

Мисля, че не остана човек, с изключение на Божков, който през целия преход да знае много забавни неща. Но това си е работа на профилираните органи, сподели Недков.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР