Като се има предвид, че наднорменото тегло засяга 40% от

Като се има предвид, че наднорменото тегло засяга 40% от ...

Как да отслабнеш с диетата 16:8

Като се има предвид, че наднорменото тегло засяга 40% от населението на нашата страна, със сигурност някои от хората, които страдат от него, спазват този режим за отслабване.
Осемчасовата диета е диета за отслабване, посветена на хората, които искат да намалят телесното тегло. Основният му принцип е да се консумират ястия в рамките на строго определен времеви прозорец през целия ден. Освен това не е необходимо да се броят калории, а продължителната употреба, според създателите му, не само влияе върху загубата на ненужни килограми, но и предотвратява цивилизационните заболявания. Може ли този начин за отслабване да бъде ефективен и безопасен за здравето?

Три съвета как да отслабнете и да бъдете здравословни лесно Три съвета как да отслабнете и да бъдете здравословни лесно
Има някои митове за отслабването, докато други неща са доказани факти. В тази статия ще дадем три съвета за това как да отслабнете и да...
Диета 8/16 , тъй като този модел на хранене също функционира под това име, е създаден от Дейвид Зинченко и Питър Мур. Предполага се преди всичко, че човешкото тяло трябва да консумира храна в строго определени срокове през целия ден.
Прозорецът за хранене, през който тук е разрешена консумацията на храна, е 8 часа. Останалите 16 часа са на гладно, през които можете да пиете само неутрални течности като вода или чай и кафе (без добавки).
Определянето на строго определени часове на консумация на храна, според създателите, би трябвало да повлияе положително на метаболизма, като по този начин улеснява намаляването на теглото. Освен това трябва да подпомага процесите на прочистване на храносмилателната система и тялото . Също така се подчертава, че този модел - използван в дългосрочен план - намалява риска от развитие на заболявания, като диабет или атеросклероза. Интересното е, че този метод не изисква човек за отслабване да брои калории и рестриктивен подход към качеството на консумираните продукти.
Авторите на диетата обаче предполагат, че храните, които се появяват в нея, трябва да бъдат пълноценни и техните количества рационални. Точните порции ястия обаче не са посочени. Контролът на количеството се основава главно на избягване на преяждането по време на прозореца за хранене. Осемчасовото меню също така позволява консумацията на храни, които обикновено са противопоказани по време на отслабване, като сладкиши, бързо хранене или други силно преработени храни. 

Може ли КАНЕЛАТА да ни помогне да отслабнем? Може ли КАНЕЛАТА да ни помогне да отслабнем?
Когато стане въпрос за отслабване, знаете ли, че има една съставка, която лежи в кухнята, може да ви помогне? Да, говорим за канела. Ка...
В допълнение, използването на периодично гладуване, основано на правилото 8/16, се счита за ефективно средство за намаляване на телесното тегло , подобряване на гликемичните параметри и нивата на липидите.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com