Като съседна страна желаем България да избере политическо правителство, което

...
Като съседна страна желаем България да избере политическо правителство, което
Коментари Харесай

Ковачевски: България да избере правителство, което да се придържа към добросъседските отношения

Като прилежаща страна желаем България да избере политическо държавно управление, което да бъде 100% насочено към спазването на правилата на Европейски Съюз, към разширението на Съюза и към построяването на добросъседски връзки. Това разяснява министър председателят на Северна Македония Димитър Ковачевски по време на взаимна конференция в Любляна със словенския си сътрудник Роберт Голоб.

" Вярвам, че такова европейско държавно управление в България ще се застъпи за участието на задачите Западни Балкани в Европейски Съюз, тъй като това е единствената опция за икономическия разцвет на всички жители на нашия район ", акцентира Ковачевски.

По думите му, македоно-българските връзки се основават на институционална връзка, а всички съглашения, които РСМ е сключила с България по време на енергийната рецесия, са били спазени от българската страна.

„ Предстои ни приемане на конституционни промени, които са част от отговорностите в Преговорната рамка. Когато ги създадем, страната ще излезе по-силна и победител, тъй като по-късно автоматизирано ще продължим с Втората междуправителствена конференция, отварянето на клъстери, промените в обществото и пълноправното участие в Европейски Съюз, за което имаме поддръжката на всички страни-членки на Европейски Съюз “, добави Ковачевски. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР