Като продължение на темата за Еврохолд, поел участието на братя

...
Като продължение на темата за Еврохолд, поел участието на братя
Коментари Харесай

Чичото на кмета - бордовик на Россгаз - фирма на новите чистачи на София

Като продължение на тематиката за Еврохолд, поел присъединяване на братя Домусчиеви в чистенето на София за четвърт милиард лв. годишно от джоба на столичаните, изниква и директна фамилна връзка на кмета Васил Терзиев с холдинга. Търговският указател сочи, че неговият чичо и върховен чиновник на политическата полиция на соца - Шесто ръководство на Държавна сигурност - Павел Терзиев, е член на Съвета на шефовете на Россгаз Асет. Освен прелестното наименование, ясно издаващо връзките с режима на Путин, удивително е, че компанията е с създател и главен притежател... Еврохолд. Припомняме, че в този холдинг, който държи и тока на София, съществена фигура е сътрудникът на Държавна сигурност Атанас Тилев, който банкрутира Банката за аграрни заем, работил при соца за дядото на Васил Терзиев като началник на тайните служби.

Играта на някогашните от Държавна сигурност стартира напролет на предходната година. Когато Васил Терзиев приема кандидатурата за кмет на София на борците против корупцията и Държавна сигурност от ППДБ, чичо му официално напуща след 9-годишна работа като бордовик на Россгаз на Еврохолд, като през последната петилетка е и едноличен представител на компанията. В същото време стартира предаването на " щафетата " в чистотата, като договорката за прекосяването на контрола от Домусчиеви към Еврохолд завършва на 21 септември 2023 година Тогава бордовикът на Еврохолд/Електрохолд Любомир Стоев влиза в Съвета на шефовете на ЗМБГ АД. На изборите за кмет на София на 29 октомври и на втория тур на 5 ноември " живата мощ " на чистачите като един гласоподава следено за Васил Терзиев, придавайки скъпа шоколадова нотка на евроатлантическия избор.

Кои са първите назначенци на Терзиев като определен кмет?

Той смени шефа на Столичния инспекторат, който управлява осъществяването на отговорностите на почистващите компании. Това е доста значимо за гарантиране на инвестицията в ЗМБГ, защото предходният кмет Фандъкова към този момент е наложила две предизвестия за преустановяване заради недобро осъществяване. При трето - договорът завършва. При рухването на първия сняг, с което чистачите не се оправиха, под натиска на Борис Бонев е наложена санкция в размер на 5% от 2,5 млн.лв., които " чистещите " вземат за всеки ден сняг. Впоследствие, със задна дата, е увеличено " заданието " на компаниите, тъй че да им бъде обезщетена глобата. За преустановяване на контракта, при установените нарушавания, никой не приказва.

Вторият заменен от новия кмет се оказа шефът на Завода за отпадък - наказан за тройна гибел. Той затваря цикъла по събирането и преработката на сметта. Защо се прави това? Известен е казусът със ЗМГБ в Шумен, където посредством точно на шефа на общинското бунище се схванаха някои неизлизащи сметки в събирането на боклука - т.е., това е финален надзор за количеството събрана боклук. Той свидетелства и потвърждава какъв брой и каква работа е свършена и дали някой върховен чиновник не присвоява средства от босовете на почистващите компании, както се оказа в Шумен. Така контролът върху възвръщаемостта на инвестицията на хората на чичото на Терзиев става цялостен. И няма мърдане. Гарантирано от Държавна сигурност и кмета - евроатлантик на София.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР