Като причина за отлагането на визитата турският вестник Hürriyet посочва

...
Като причина за отлагането на визитата турският вестник Hürriyet посочва
Коментари Харесай

Проектът за руски газов хъб в Турция остава „на трупчета”

Като причина за отлагането на визитата турският вестник Hürriyet показва „ графикът на изборите в двете страни и заетостта на държавните водачи “. От Кремъл обявиха, че подготовката за срещата на Путин с Ердоган продължава, а " датите ще бъдат съгласувани ".

Путин разгласи основаването на газов хъб в Турция още през 2014 година и се върна към тази концепция след нахлуването в Украйна през 2022 година и взривяването на Северните потоци. Според изказвания на съветския президент, Русия е подготвена да трансферира този изгубентранзитен потенциал в Черно море, да построи там нови тръбопроводи и да сътвори в Турция най-големия газов хъб в Европа, оборудван в това число с електронна платформа за търговия с газ.

Проектът обаче към този момент остава единствено в проектите на Русия. Още след пагубното земетресение предходната година турският президент Реджеп Таийп Ердоган разгласи, че страната му не може да отдели средства за сходно начинание, а турската държавна компания Botas, която реализира нечувано разсрочване на заплащания към...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР