Като повече от успешна бе отчетена кандидатстудентската кампания 2017 година

...
Като повече от успешна бе отчетена кандидатстудентската кампания 2017 година
Коментари Харесай

Държавната поръчка във ВТУ е изпълнена на 97 %

Като повече от сполучлива бе регистрирана кандидатстудентската акция 2017 година от управлението на ВТУ „Св.Св.Кирил и Методий“.

„Държавната поръчка е изпълнена на 97%, а за първи път в постоянно образование тя е по-висока, в сравнение с в задочно. Обяснението за това е, че ВТУ залага на специалности, които са предпочитано значими за страната, само че ползата към тях не е толкоз силен“, посочи ректорът на висшето образователно заведение проф.Христо Бонджолов.

Успешна се оказала концепцията на управлението за освобождение от първа семестриална такса в 22 специалности, постоянно образование в предпочитаните посоки.

„Увеличава се ползата към платеното образование. Записани са общо 453 студенти против възнаграждение. Една част от тях имат тапия за висше обучение и желаят второ такова. Други имат финансовата опция и се образоват.На 4 декември следва да се даде старт на акцията „ Рано рани ”. С нея се резервират места в една обичана компетентност или записване, в случай че претендентите дават отговор на условията“, посочи заместник- ректорът по образователната част проф. Стоян Буров.

Той посочи, че местата се пазят доникъде на юни 2018 година По акция „ Рано рани ” ще се предложат към 40% от плануваните места по държавна поръчка. За първи път в акцията се включват и специалностите Право и Изящни изкуства. Една нова компетентност е осведомителното брокерство и цифрови медии.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР