Като по традиция: Новият парламент не успя да избере председателПървият

...
Като по традиция: Новият парламент не успя да избере председателПървият
Коментари Харесай

Вечерни новини: Новият парламент остана без председател; България подписва мащабно газово споразумение

Като по традиция: Новият парламент не съумя да избере ръководител
Първият работен ден на депутатите от 49-то Народно заседание завърши без да съумеят да изберат ръководител на Народното събрание. Ситуацията не е казус, защото и през първия работен ден на предходното 48-мо Народно заседание депутатите не стигнаха до консенсус кой да бъде отпред на Народното събрание.
Вежди Рашидов откри 49-ото Народно заседание
Най-възрастният депутат в 49-ото Народно заседание Вежди Рашидов откри първото съвещание. То беше свикано с декрет на президента Румен Радев след проведените на 2 април предварителни парламентарни избори. В началото на съвещанието Рашидов направи инспекция на кворума. В залата участваха 235 народни представители от общо определени 240.
България подписва огромно газово съглашение с 5 страни
България ще подпише огромно газово съглашение с няколко страни, измежду които Азербайджан, Турция, Румъния, Унгария, Словакия. Това стана ясно по време на визитата на служебния министър на енергетиката Росен Христов в турския терминал Marmara Ereglisi LNG, където беше посрещнат първият танкер с полутечен природен газ по съглашението сред „ Булгаргаз “ и турската компания Botas.
„ Инерком “ подписа мегасделка за слънчеви панели с китайската Huasun
Българската енергийна компания „ Инерком “, която стана известна с желанието си да придобие на активите на CEZ в България преди няколко години, е подписала съглашение с китайския производител на слънчеви панели Anhui Huasun Energy. То е за доставка на панели за ВЕИ планове на сдружението в България, оповестяват от китайската компания.
„ Малтери Суфле България “ стартира да строи нов цех за малц в Плевен
Френската компания „ Малтери Суфле България “ влага в нов цех в Плевен 56 млн. евро, като цели удвояване на индустриалния потенциал на компанията до 60 хиляди тона малц годишно. Стартът на капиталовия план ще бъде даден на следващия ден от министъра на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов, оповестяват от Министерството на стопанската система.
Оперативното обединение на ОББ и КБС Банк ще приключи следващата година
Сливането на Обединена българска банка (ОББ) и КБС Банк ще продължи още над година и ще приключи до края на 2024 година Това разгласи основният изпълнителен шеф на ОББ Питър Рубен по ввреме на медийно събитие в София. То бе предшествано от новината за юридическото обединение на двете сдружения, станало факт след към година и половина работа и регулаторни утвърждения.
Всички карти Mastercard ще са от рециклирана пластмаса до 2028 година
Mastercard ще отстрани пластмасата за еднократна приложимост от производството на картите в своята мрежа по целия свят до 1 януари 2028 година. Всички нови разплащателни карти ще бъдат направени от устойчиви материали, в това число рециклирани или биологични пластмаси като rPVC, rPET или PLA, утвърдени по специфична стратегия за узаконяване в единствената в Европа лаборатория за устойчиви нововъведения на Mastercard.
ПОК „ Доверие “ усилва още веднъж всички пожизнени пенсии и разсрочени изплащания
Считано от месец април на актуалната година, ПОК „ Доверие “ усилва всички пожизнени пенсии и разсрочени пенсионни заплащания, като, за интервала от 1-ви април 2022 година до 31-ви март 2023 година, нарастването на пожизнените пенсии е с 14.26% на годишна база, а на разсрочените заплащания е с 8.5% на годишна база.
Mercedes-Benz и BMW регистрираха рекордни продажби на електрически автомобили
Началото на годината стартира с впечатляващ растеж в продажбите на електрически автомобили за два от най-големите автомобилни производители – BMW и Mercedes-Benz. Те разгласиха резултатите си за първото тримесечие на 2023 година, което се характеризира с акцент върху електрическите коли.
Twitter е съвсем „ на нула “
Главният изпълнителен шеф на Twitter Inc Илон Мъск сподели в сряда, че обществената медийна компания е „ почти на нула “, защото множеството от нейните рекламодатели са се завърнали, а нападателните ѝ старания за понижаване на разноските са почнали да дават плодове след всеобщите съкращения.
Австралийката, която озвучава Siri
Едно странствуване, което стартира преди съвсем 21 години, трансформира австралийката Карън Джейкъбсън в една от най-постоянните фигури в транспортните средства по света. Гласът й се употребява в Гугъл Maps и други GPS приложения, с цел да помогне на водачите да се ориентират по направления, с които не са осведомени.
Reuters: Сърбия се е съгласила да въоръжава Украйна
Сърбия, единствената страна в Европа, която отхвърли да глоби Русия за нахлуването ѝ в Украйна, се е съгласила да достави оръжия на Киев или към този момент ги е изпратила, съгласно конфиденциален документ на Пентагона, представен от Reuters.
Американски топ специалист ще е главен преподавател на ESG конференция в София
Криса Пагицас ще бъде главен преподавател на събитието ESG&FRIENDS на 22 май в София, проведено от профилирания сайт ESGnews.bg. Тя е стратегически консултант на висши ръководители и управителни препоръки по отношение на опциите за напредък в пресечната точка на околната среда, обществените въпроси, ръководството (ESG) и световния бизнес.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР