Като опустошително цунами са тримата голмайстори на Бодьо/Глимт през този

...
Като опустошително цунами са тримата голмайстори на Бодьо/Глимт през този
Коментари Харесай

Ерик, Улрик, Ола - майстори на гола!

Като опустошително цунами са тримата голмайстори на Бодьо/Глимт през този сезон. Става въпрос за нападателите Ерик Ботхайм и Ола Солбакен, както и за халфа Улрик Салтнес. Норвежците имат общо 42 попадения във всички шампионати през акцията (в това число не е включен последният мач на тима им). Триото има по 5 гола в Лигата на Конференциите, а ЦСКА би трябвало да внимава доста с тези играчи.

Ботхайм (на първата снимка) е голмайстор №1 на отбора си с 19 попадения в 40 мача. 13 от тях са за състезание, 1 в Шампионска лига и 5 в Лига на Конференциите. Той е единствено на 21 години и към този момент вършат съпоставки с неговата кариера и тази на звездата на норвежкия футбол Ерлинг Халанд. Двамата също по този начин са положителни другари. Ботхайм е младеж на Лин и Розенборг, само че се развива чудесно точно в Бодьо/Глимт.
 Снимка 553934
Източник:

Ола Солбакен е на 23 години, има 11 гола в 30 мача през сезона, 6 от тях за състезание и 5 в Европа. И той е младеж на гранда Розенборг, към този момент записа два мача за националния тим на Норвегия.

Най-опитен от тримата е халфът Улрик Салтнес - на 29 години. Той е легенда на Бодьо/Глимт, към този момент има над 200 мача за тима и близо 50 попадения. През този сезон вкара 12 пъти в 31 срещи - 7 гола за състезание и също по този начин 5 в Лига на Конференциите.
 Снимка 553936
Източник:

ЦСКА към този момент спря мощната офанзива на противника - 0:0 на стадион " Васил Левски " в София. В исторически проект " алените " още не са позволили гол от норвежци в 4 мача досега. Дали серията ще продължи, а цунамито на Бодьо/Глимт няма да се вихри на следващия ден вечер, остава да разберем.

АНГЕЛ ДОМУСЧИЕВ , делегат на ТОПСПОРТ в Будьо, Норвегия.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР