Като не можем сами да свършим своята работа, по-добре да

...
Като не можем сами да свършим своята работа, по-добре да
Коментари Харесай

Включването на България в сивия списък за пране на пари ще има и финансово отражение

„ Като не можем сами да свършим своята работа, по-добре да пристигна някой, който ще ни бие с пръчката през ръцете, с цел да свършим нещо. Генерално включването на България в сивия лист за битката с изпирането на пари и финансирането на тероризма е отрицателна вест, която ще има доста стопански, и изключително – финансови последствия. Страни, попаднали в сивия и изключително в черния лист, имат съществени стопански проблеми, свързани с разплащанията, понижаване на задграничните вложения ”. Това съобщи икономистът Владимир Сиркаров във връзка включването на страната ни в сивия лист на страни, свързани с прането на пари.

Той даде образец, че от Южна Корея към този момент не могат да се вършат транзакции с България, тъй като тамошната система не приема разплащане със страни, които са в сходен лист.

За шефа стратегия " Сигурност ", ЦИД Атанас Русев включването на страната ни в този лист е остаряла вест. Той напомни, че през юни излезе отчет към Съвета на Европа, където е разказан въпроса. В черния лист са Северна Корея, Иран и Мианмар, добави той в ефира на Нова Нюз и сподели, че сходно включване на страната ни може да ни сътвори проблеми с влизането на страната ни в Шенген. Според Русев ние сме в периферията на възможни потоци за пране на пари.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР