Като най-големият орган на тялото, кожата действа на първа линия

...
Като най-големият орган на тялото, кожата действа на първа линия
Коментари Харесай

8 натурални съставки, които избелват кожата

Като най-големият орган на тялото, кожата работи на първа линия в битката с инфекциите и болесттите. Затова е значимо да се погрижим за казуса с пигментацията, с цел да не се увредят пластовете.

Вероятно доста дами са се сблъсквали с козметиката за избелване и в даден миг евентуално са прибегнали до сходни артикули, с цел да изчистят неравномерностите в тена си.

Традиционните съставки като хидроквинон и живак в продуктите за изсветляване на кожата се считат за токсични и при продължителна приложимост могат да влияят назад на упованията – да реагират на UV лъчите и да причинят несъразмерна пигментация и прибързано стареене на кожата.

Затова полюбопитствахме кои са натуралните съставки, които могат да избелят кожата, и са също толкоз ефикасни, само че без нездравословния резултат. Те работят на кожата като всмукват нездравословните UV лъчи и потискат производството на меланин, което предизвиква тъмните петна.

Цитрусови екстракти

Лимоновите и портокалови кори са естествени избелващи сътрудници. Витамин С играе значима роля в производството на колаген, като по този метод защищава кожата и я резервира стегната. Когато се ползва локално, витамин С забавя хиперактивните меланоцити. Това са клетките, които създават меланин в базалните пластове на кожата, който от своя страна предизвиква потъмняването ѝ.

 8 натурални съставки, които избелват кожата

Коджик киселина

Това е кристална пудра, която произлиза от фунгус (вид гъби) в Азия. В Япония се употребява от доста години като натурален сурогат на хидроквинона и е извънредно ефикасна за избелването на кожата. Действа като потиска функционалността на тирозиназа, ензим, нужен за образуването на кафявия пигмент меланин. Има резултат и на антиоксидант и работи против увреждането на кожата от слънчевите лъчи.

Сладник (сладък корен)

Билката сладостен корен е добре позната с благотворния си резултат за здравето. Използва се за лекуване на бронхити, гастрити, язва. Учените обаче са открили, че съставката glabridin(макар и в доста дребни количества) всмуква UVA и UVB лъчите и работи като мощен избелващ сътрудник. Клиничните проучвания демонстрират, че glabridin има свойството да потисне с 50% интензивността на тирозиназа.

 8 натурални съставки, които избелват кожата

Екстракт от мечо грозде

Този дестилат идва от листата на растението, не от плодовете. Мечото грозде се употребява много постоянно в козметичните артикули. Съдържа алфа арбутин, който е прочут с бързото избелване на кожата. Арбутинът избелва тъмните петна по кожата и отстранява обезцветяването. Екстрактът от мечо грозде е потребен и поради наличието на слънцезащитни филтри, които понижават потъмняването при излагане на слънце.

 8 натурални съставки, които избелват кожата

Витамин B3 (Ниацин)

Витамин B3 се свързва с потискането на прехвърлянето на меланозоми в кожата и работи като избелващ сътрудник, когато е прибавен към кремове. Нанесен локално усъвършенства способността на кожата да задържа влага, тъй че ще почувствате кожата си мека и гладка, няма да усещате сухота, а фините линии ще намалеят.

 

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР