Като най-големият източник на парникови газове в света, САЩ носят

...
Като най-големият източник на парникови газове в света, САЩ носят
Коментари Харесай

Колко струват емисиите на САЩ на всяка страна по света?

Като най-големият източник на парникови газове в света, Съединени американски щати носят голяма отговорност за смяната на климата в международен мащаб към по-лошо. Анализатори към този момент са оценили някои от тези вреди, които се равняват на 1,9 трилиона $.

В първото по рода си изследване учените от Dartmouth College дефинират количествено връзката сред източниците на излъчвания, като Съединени американски щати и икономическите вреди, породени от техните излъчвания на обособени страни по света.

За задачата се преглеждат загубите и облагите в брутния вътрешен артикул в 143 страни, за които има данни.

" Парниковите газове, отделяни в една страна, предизвикват стопляне в други страни и това стопляне може да потисне икономическия им напредък ", разяснява един от откривателите, Джъстин Манкин.

" Това проучване дава скъпи от правна позиция оценки на финансовите вреди, които обособените страни са претърпели, поради дейностите на други страни, изменящи климата. "

Изследването концентрира върху икономическото влияние на температурите на стоплянето като разследване от излъчванията, отделяни сред 1990 година и 2014 година Страните, които са имали най-големи спънки за растежа на Брутният вътрешен продукт на глава от популацията заради тези излъчвания в Съединени американски щати, са по-скоро тези от южната част на земното кълбо. Така да вземем за пример се оказва, че най-засегнати са Обединените арабски емирства, като БПВ им е понижен с -2,07% в интервала 1990 - 2014 година.

 Снимка 581218
Източник:

В редиците на най-засегнатите са още Мавритания, Саудитска Арабия, Оман, Ирак и други.

Според изследването изменението на Брутният вътрешен продукт на България за посочения интервал е +1%. Подобни са резултатите в Румъния (+1,1% и Северна Македония.

От друга страна няколко страни означиха големи облаги си заради излъчванията, в това число Русия (+4,85), Исландия (+4,2%), Финландия (+5,5%) и Гренландия (10,2%).

Вредите, приписвани на петте най-големи замърсители, Съединени американски щати, Китай, Русия, Бразилия и Индия, групово са предизвикали 6 трилиона $ загуби на приходи, или 11% от международния Брутният вътрешен продукт, съгласно проучването.
 Снимка 581219
Източник:

Количествени оценки като тези са потребни при създаването на обективна политика и съглашения за намаляване на климата и евентуално, при обезпечаване на основа за правосъдни разногласия.

" Това проучване дава отговор на въпроса дали има научна основа по изказванията за отговорност за измененията в климата - отговорът е да ", разяснява един от създателите на проучването.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР