Като наблюдавам ситуацията, особено от вчера, мандатът на г-жа Габриел

...
Като наблюдавам ситуацията, особено от вчера, мандатът на г-жа Габриел
Коментари Харесай

Атанасов: Мандатът на г-жа Габриел отива към провал

Като следя обстановката, изключително от през вчерашния ден, мандатът на госпожа Габриел отива към неуспех. Днес ПП-ДБ ще обсъдим задълбочено обстановката, само че не считам, че можем да подкрепим първия мандат. Това съобщи пред БНТсъпредседателят на Демократична България Атанас Атанасов.
Прочетете още
Към днешна дата всичко, което излиза около гърмежа до кортежа на основния прокурор демонстрира, че е инсценировка, въпросът е кой я е провел.

По думите му казусът би трябвало да се проверява задълбочено, само че изрази подозрения, че това ще се случи предвид на последните събития в следствените органи и прокуратурата.

" Те са се хванали гуша за гуша, заплашват се да се убиват, декларират, че се опасяват едни други. Ние а дадохме брифинг в Народното събрание и декларирахме че СГП, която следи това следствие, би трябвало да го изземе от Национална следствена служба и да го разпореди на други проверяващи органи, които не са заинтригувани ".

След разказаното от Гешев и Сарафов не е ясно дали имаме самостоятелни следователи, разяснява Атанасов. Коментира, че в България не е останала незасегната власт.

" Отстраняването на Гешев не взема решение проблемите на правосъдната промяна. Нещата са елементарни, само че решението е комплицирано. Главният прокурор разполага с неограничена кадрова власт върху всички подчинени. Това би трябвало да се реши и оттамнататък нещата ще придобият по-нормален тип ".

Не е работа на основния прокурор да беседва с политици, само че очевидно на него му идва от вътрешната страна да се занимава сполитика, счита Атанас Атанасов.

" Знаете ли какво е общото сред Бойко Борисов, Иван Гешев и Ясен Тодоров - и тримата са приключили прословутата школа в Симеоново. Не мога да поставям под общ знаменател - само че там се построява нрав и метод на мислене, че постоянно се бориш с някакъв протиник. Обучават ги на саботажна активност ".

Атанасов съобщи, че не познава Иван Гешев и в никакъв случай не е разговарял с него, а Бойко Борисов се пробва да разсейва огъня с мненията си. По думите на Атанасов ситуацията се е " взривила " след поръчката на претендента за министър председател на ГЕРБ Мария Габриел за отстраняването на Гешев.

" Тогава господин Гешев излезе да каже какво съставлява нейният наставник. Гешев сподели: " аз толкоз години ви крих безобразията и откакто се държите по този метод с мен, в този момент ще би трябвало да разселдваме тези действия ". Не изключвам този ход, който беше подхванат нагледно от ГЕРБ, да е за да бъде лишен един от главните цели на нашата коалиция - правосъдната промяна ", разяснява той.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР