Като мулатки изобразени героините от известните приказки на Шарл Перо

...
Като мулатки изобразени героините от известните приказки на Шарл Перо
Коментари Харесай

Любими персонажи от детски книжки станаха мулатки!

Като мулатки изобразени героините от известните приказки на Шарл Перо в детска брошура у нас. Тя е създание на английско издателство, отпечатана е в Китай за разпространяване в целия свят, а в България се издава от родно издателство, написа " България през днешния ден ".

Още с разгръщането й прави мощно усещане, че бащата на Спящата хубавица - крал Флорестан, е изобразен тъмнокож от създателя на илюстрациите Джесика Кортни-Тикъл. Майката е с бяла кожа, а принцеса Аврора (която в действителност е Спящата хубавица - б.а.) е мулатка - с кафяв цвят на лицето.

 Бащата на Аврора - крал Флорестан, е цветнокож, майката с бяла кожа, а Аврора - с кафява

С подобен колорит на кожата са и половината посетители на кръщенето на принцеса Аврора. Много от феите, които орисват бебето, както и сервитьори на тържеството също са придобили мрачен нюанс на кожата си.

 Червената шапчица и сервитьорът на празненството също са тъмнокожи

Случайно или не, неприятната самодива Карабос, която назовава Спящата хубавица да се убоде на вретено и да почине точно на 16-ия си рожден ден единствено задето не била поканена на тържеството, е с бяла кожа. Докато положителната самодива Люляк, която има най-голяма вълшебна мощ измежду орисниците и прогонила Карабос, наричайки Аврора да бъде избавена от целувката на чужд принц, също е цветнокожа.

На празненството за рождения ден на порасналата принцеса участват Червената шапчица и нейната баба дружно с Вълка от едноименната приказка. И двете също са нарисувани с кафяв цвят на кожата.

 И бабата на Червената шапчица е с по-различен цвят

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР