Като лекар бих адмирирал всяка мярка, която ще доведе до

...
Като лекар бих адмирирал всяка мярка, която ще доведе до
Коментари Харесай

Д-р Брънзалов: Адмирирам всяка мярка, която ще доведе до повече ваксинирани

Като доктор бих адмирирал всяка мярка, която ще докара до нарастване на броя на имунизираните българи, тъй като сме на последно място в Европа. Това съобщи доктор Николай Брънзалов, общопрактикуващ доктор и зам.-председател на УС на БЛС, по bTV.

Според него обаче е рано да се каже по какъв начин тъкмо зеленият документ ще се отрази на това. По думите му над 70% от всички лекари в страната са имунизирани, също така са и преболедували.

" Лекарското съсловие значително сподели на обществото по какъв начин би трябвало да се борим с епидемията ", означи доктор Брънзалов.

Той разяснява и тематиката за подправените Коронавирус документи, като уточни, че те са едно леке върху България. " За този който ги издава и за този, който ги търси, не би трябвало да има никаква разлика ", счита доктор Брънзалов.

БЛС не е проверяващ орган, нито може да санкционира някой, има институции за тази цел и те би трябвало да си свършат работата, съобщи той.

" Факт е, че имаме проблеми с финансирането на нашата система, както сега, по този начин и в минали години това съществено е седяло на дневен ред ", означи той във връзка митингите на незабавните медици за почтени заплати и условия на труд.

" Това води до спомагателна ескалация на напрежението, което така и така е на доста високо равнище в страната ", сподели доктор Брънзалов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР