Като кмет няма да стоя в кабинета – ще бъда

...
Като кмет няма да стоя в кабинета – ще бъда
Коментари Харесай

Мая Манолова в Младост: Ще сложим точка на посегателствата върху зелена София

Като кмет няма да заставам в кабинета – ще бъда измежду хората, тъй като проблемите на хората най-добре се схващат на място, когато има непосреден контакт. Това е, което считам да върша като кмет - решенията да се вземат с хората от "Младост ", от "Люлин ", от "Обеля ", от "Надежда ". Това сподели самостоятелният претендент за кмет Мая Манолова по време на среща с жители в столичния квартал "Младост ", съобщи кореспондент на Novini.bg

София не е единствено "София 1000 ", не е единствено жълтите павета. София е всеки един софийски квартал и не е почтено налозите на столичани да отиват само за развиване на централните софийски квартали. Честно, заслужено и честно е парите от вашите налози да идват за благоустрояавнето и на вашия квартал. Това е, което ще направя - децентрализация на бюджета на София, този 1,7 милиарда лв., което е голям бюджет, да стига до хората в кварталите, с цел да не наподобяват плочките по този метод, тротоарите да не са такива, по тях да има пешеходци, а не коли, да има задоволително детски площадки, стадиони и детски градини за всяко дете. С този голям бюджет столицата би трябвало да обезпечи детска ясла и детска градина на всяко софийско дете, съобщи Манолова.

Стоя до всеки жител на "Младост ", който се е оповестил против презастрояването, против унищожаването на последните останали междублокови пространства, зелени площи, детски площадки. Правех го като омбудсман, ще го върша и в този момент. Няма да разреша да се застрои нито едно междублоково пространство, нито една площадка и нито една зелена повърхност. Заедно ние ще сложим точка на похищенията върху зелената система – върху зелен "Младост " и върху зелена София, и ще създадем всичко те да останат такива, акцентира самостоятелният претендент за кмет.



Няма да е елементарно в тази акция. Това се вижда освен от кофите за отпадък, които в "Люлин ", откъдето идваме, безусловно преливаха. Буквално преливат и кофите с неистини върху мен, въру моя екип, върху хората от Инициативния комитет, може би и върху тези от Вас, които имат силата и смелостта да застанат зад мен. Това няма да ме спре, няма да ме изплашни. Ние не желаеме власт непременно, желаеме модела, по който се ръководи София – пилеенето на вашите пари да бъде спряно. София да се ръководи честно, почтено, намерено и транспарантно. Честно ръководство - това е формулата, към която се стремя и зад която съм сигурна, че ще застанете и Вие, обърна се Манолова към събралите се хора.

Няма да ни е елементарно в тази акция, само че предлагам да я проведем с усмивка, с въодушевление и обич. Защото го вършим за положително, тъй като желаеме София да бъде съвременна европейска столица чист и зелен град, в който умерено да порастват нашите деца и внуци и да живеят почтено възрастните хора, желаеме София да бъде град, в който има сила, има вероятност. Сигурна съм – на следващия ден дружно ще управляваме за положителното на града, на нашите деца и на възрастните хора, приключи Мая Манолова.

От Инициативния комитет, издигнал Мая Манолова за кмет на Софиям, обявиха, че проблемите с презастрояването в "Младост " би трябвало да бъдат решени трайно, като прецизираха, че към този момент са избавени от застрояване редица терени в квартала, с помощта на митингите от 2016 година, подкрепени от Мая Манолова, която тогава изпълняваше длъжността омбудсман.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР