Като капитулация на пакета Макрон определи евродепутатът Андрей Новаков одобрените

...
Като капитулация на пакета Макрон определи евродепутатът Андрей Новаков одобрените
Коментари Харесай

Новаков обяви капитулация на пакета Макрон

Като капитулация на пакета " Макрон " дефинира евродепутатът Андрей Новаков утвърдените от комисията по превоз на Европейския парламент промени в пакета за подвижност.
Новаков е единственият български евродепутат, който има право на глас през днешния ден и е един от създателите на утвърдените ремонти.

Той дефинира резултатите от гласуването като цялостна победа за българската позиция. Гласуването значи, че българските компании за интернационален превоз няма да бъдат ощетени от новата инструкция и българската позиция има цялостна победа.

Новаков оповестява, че е отпаднала тоталната възбрана за потребление на кабините на камионите за отмора. Отпаднало е и условието на всеки три седмици водачите да се прибират у дома, а също по този начин е отпаднало и желанието на Комисията интернационалните водачи да попадат в обсега на Директивата за командированите служащи - с други думи на всеки 72 часа, прекарани в някоя страна членка да бъдат налагани локалните условия и локалното законодателство.

На въпрос какво следва с този документ от тук нататък, Новаков разяснява, че това е доста мощен сигнал и към Съвета на министрите, и към Европейската комисия за това какво мислят единствените директно определени от хората чиновници в институциите на Европейския съюз.

Той чака гласуваното през днешния ден да бъде и финалното решение.

Припомняме, по-рано през днешния ден представители на българските превозвачи организираха изключителна среща с министъра на превоза Ивайло Московски, на която бяха разисквани оферти за промени в мобилния пакет, който стана прочут като пакета " Мобилност " или пакета " Макрон ". След срещата Йордан Арабаджиев от Съюза на превозвачите заяви, че на срещата през днешния ден с отрасловия министър целият транспортен отрасъл е уведомил, че в случай че ограниченията, препоръчани от Европейска комисия, се одобряват в този тип, то българските превозвачи няма да имат различен избор, с изключение на да предизвикват референдум за излизането на страната ни от Европейски Съюз.

На срещата в транспортното министерство превозвачи обявиха, че чакат формалната позиция на министър Московски и българското държавно управление да бъде чута от Европа. Протест на превозвачи бе проведен и в Брюксел, откакто по време на срещата на върха за Западните Балкани в София български превозвачи стачкуваха пред всички европейски водачи.

Отпора против предлаганите промени за подвижността, добили популярност като пакета " Макрон ", сплоти българските евродепутати, които получиха и поддръжката на министерски съвет. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР