Като изключително тревожен случай определи социалният министър Иванка Шалапатова убийството

...
Като изключително тревожен случай определи социалният министър Иванка Шалапатова убийството
Коментари Харесай

Шалапатова за убийството в Драгалевци: Децата са в сигурна среда, има хипотеза да бъдат разделени 

Като извънредно обезпокоителен случай дефинира общественият министър Иванка Шалапатова убийството в столичния квартал " Драгалевци ". В ефира на Българска национална телевизия тя заяви, че органите за протекция на детето са свършили по закон своя ангажимент, а точно да се погрижат за децата на Габриела Славова, обвинена за убийството на брачна половинка си. Те са настанени под грижата на близки и родственици и се усещат спокойни.

По думите ѝ, този случай има престъпен темперамент и доста зависи действието на съответните органи.

" Що се отнася до децата, те са в сигурна фамилна среда, което даже по смисъла на Закона за протекция на детето, Конвенцията на Организация на обединените нации за правата на детето, постоянно най-хубавото решение е тогава, когато в фамилната среда има рецесия, изключително от подобен темперамент, децата да бъдат в близка, най-много в фамилна среда и да не бъдат настанявани в профилирани институции, което преди години беше процедура ", разясни Иванка Шалапатова - министър на труда и обществената политика.

Тогава, когато има спешни случаи, се разчита доста повече на близки и родственици, на приемни фамилии, тъй като това е актуалният метод, по който може да се помогне тогава, когато в фамилията има сходни обстановки, сподели още Шалапатова. Тя добави, че е прекомерно рано да се каже дали децата ще бъдат разграничени или не, откакто всичко приключи:

" Но съществува и хипотезата, те да бъдат разграничени и сега никой способен орган не може да каже какво ще бъде решението, защото е прекомерно рано и не всички условия по случая са изяснени. "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР