Като истински шампион прие отпадането си на полуфиналите на Откритото

...
Като истински шампион прие отпадането си на полуфиналите на Откритото
Коментари Харесай

Надал призна: Джокович заслужаваше да спечели

Като същински първенец одобри отпадането си на полуфиналите на Откритото състезание на Франция Рафаел Надал. Испанецът, който е 13-кратен първенец на " Ролан Гарос ", позволи проваляне в четири сета от сърбина Новак Джокович, като то бе едвам третото му на кортовете в Париж от дебюта му през далечната към този момент 2005 година.

На конференцията след мача Надал сподели, че Джокович изцяло е заслужил триумфа с представянето си, като за 20-кратния първенец в шампионатите от " Големия шлем " това бе първо проваляне в 116 мача на клей във формат 3 от 5 сета, в който той губи, откакто е взел първия сет.

" Вярно е, че изискванията за игра се трансформираха с настъпването на нощта и настилката стана по-бавна. Започнахме мача при доста топло време и високо подскачане на топката. Но с идването на нощта обстановката стартира да се трансформира. Топката отскачаше по-малко и имаше по-малък топспин. Това бе в интерес на Джокович. Но това няма никакво значение. Така е в тениса. Играчът, който се нагоди към изискванията по-добре, заслужава да завоюва. Няма никакво подозрение, че той заслужаваше тази победа ", изясни Надал на конференцията след мача.

" Понякога печелиш, от време на време губиш. Опитах се да дам най-хубавото, на което съм кадърен. Може би през днешния ден не бе най-хубавият ден за мен на корта. Въпреки че се борих и че поставих обилни старания, позиционирането на ударите ми не бе дейно. Срещу състезател като Джокович, който удря топката рано, не можеш да си позволиш да го оставяш да играе от позиция. Става доста мъчно. Въпреки това имах късмет да взема третия сет при 6:5, а той трябваше да извършва втори сервис. Но това е. Всичко може да се случи в един миг. Грешки като моята се случват. Но в случай че искаш да печелиш, нямаш право на сходни неточности. Това е. Поздравявам Новак. Получи се добър мач. Опитах да дам най-хубавото от себе си, само че просто през днешния ден не бе моят ден ", добави разочарованият испанец, който призна, че в този момент ще се прибере при фамилията си за къса отмора преди започващия в края на месеца шампионат " Уимбълдън ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР