Като евтина сензация, която може да струва скъпо на страната

...
Като евтина сензация, която може да струва скъпо на страната
Коментари Харесай

Доц. Кунчев за бактериите в Черно море: Евтина сензация, която може да ни струва скъпо

Като " евтина сензация, която може да коства скъпо на страната ни " дефинира информацията за нечистите води по плажовете държавният здравен контрольор доцент Ангел Кунчев.

Вчера асоциация " Активни консуматори " разгласи, че е взела проби от 11 плажа и на 7 от тях е открила повишено количество на бактерията Escherichia coli. Такова замърсяване нормално се свързва с изхвърлянето на фекални води.

" Редно е, когато се афишират такива данни, да се разгласяват и протоколите от проучванията... Вместо това се слага под подозрение професионализма на сътрудниците от РЗИ Бургас, което е най-малкото неетично ", написа Кунчев.

" На усвояващите пари по планове би трябвало да е ясно, че в случай че вземете проби 1-2 дни след стихии и значителни превалявания, в морето стремително навлизат огромни маси вода от реките. А в случай че вземете вода от някое застояло езерце може да докажете и 400 пъти над нормата ", прибавя държавният здравен контрольор.

Той написа, че от една седмица е на Южния плаж в Приморско и " към този момент не е видял тълпи от заболели пациенти ".

" И един въпрос, които няма нищо общо със обстановката - знаете ли някоя Неправителствени организации от Гърция или Турция, която в разгара на сезона извършва план, които потвърждава каква клоака е морето им?
Дал съм инструкции на РЗИ Бургас да предложения изпълнителите на плана да вземем и изработим дружно проби от морето ", приключва Кунчев.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР